Sådan bliver vejret til Royal Run

Når over 80.000 løbere deltager i Royal Run 2019, bliver vejret ikke ens i hele landet.

For andet år i træk afholdes Royal Run i Danmark, og i både Aalborg, Aarhus, København og Rønne løbes der i løbet af anden pinsedag.

Mange steder kan løbet afvikles i tørvejr, men visse steder vil der i perioder være brug for paraplyen - nok især hvis man er tilskuer.

En varmfront bevæger sig op over den sydøstlige del af landet fra syd, og i den anledning vil der kunne falde regn i perioder. Længere mod nord ser det dog langt pænere ud, og her vil solen fortsat kunne skinne først på dagen

AALBORG 11-16:

Tørvejr – og til at starte med også solskin. Derefter kommer der flere skyer, som breder sig op over regionen fra syd. I starten kan solen dog skinne gennem dem. Temperaturerne kan nå op mellem 17 og 20 grader, og vinden bliver svag til jævn fra øst og nordøst.

 
 
Foto: Aina González / Seerbillede

AARHUS 11-14:

Stort set tørvejr, og risikoen for regn er forsvindende lille indtil klokken 14. Til gengæld bliver det hurtigt skyet, men til at starte med kan man måske nå at se solen. Efter en kølig morgen stiger temperaturen til 17-18 grader, og så vil vinden langsomt friske op fra øst og blive jævn.

KØBENHAVN 13-21.30:

Her vil det være overskyet fra start, og i perioder vil det også regne. Der bliver ikke tale om store nedbørsmængder, men nok til at man kan blive våd, hvis ikke man har regntøj eller paraply med. Det vil især være i perioden fra klokken 13 til 16, at risikoen for regn er størst, og derefter bliver det efterhånden mest opholdsvejr.

Det blæser efterhånden op fra øst, og temperaturerne vil ligge på cirka 17 grader.

BORNHOLM 12-18:

I hele perioden er der risiko for regn i perioder. Som tilfældet er det i København vil det ikke regne uafbrudt, men det vil være overskyet og af og til regne. Fra sidst på eftermiddagen er der dog større chance for, at det mest vil holde tørt. Til gengæld bliver det blæsende fra øst med op til hård vind, men formentlig vil løberne være i læ i Rønne og ikke mærke så meget til vinden. Temperaturerne vil ligge på cirka 15 til 17 grader.

 
 

Natten til tirsdag vil et nyt og kraftigt regnvejr ramme den sydøstlige del af landet med risiko for skybrud og torden.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland