Sendte matchvinder i jorden med brutal tackling: Her er hans straf

Mathias Bau er blevet henvist til tribunen de næste fire kampe, efter han i lørdagens pokalsemifinale satte en brutal tackling på Tobias Ladehoff.

Fire kampe. Så lang tid må Frederikshavn White Hawks Mahtias Bau sidde udenfor, efter han i lørdags sendte en brutal skuldertackling i hovedet på Aalborg Pirates' Tobias Ladehoff bare få sekunder efter Aalborg-spillerens scoring til 4-2 med 52 sekunder tilbage af kampen. 

Den officielle grund for karantænen lyder således:

- Efter gennemsyn af det foreliggende videomateriale har et flertal af udvalget den opfattelse, at - selvom man forstår, hvordan dommeren er nået til sin konklusion fra den vinkel han ser forseelsen i - så viser videoen, at Mathias Baus tackling ikke har modspillerens hoved som 'primary point of contact' (det primære mål for tacklingen, red.), og at den korrekte regel som matchstraffen skulle være dømt efter regel 150 - Interference (tackling mod en spiller, der ikke er puckførende, red.), skriver Danmarks Ishockey Union i en pressemeddelelse. 

Når en spiller bliver dømt efter reglen om interference, giver det som minimum én karantænedag. Grunden til at karantænen bliver fire dage skal findes i, at tacklingen bliver sat 5-6 sekunder efter en scoring, og at han tackler, selvom han kunne have undgået det. Desuden så er udvalget enige om, at tacklingen bliver sat mod en spiller, der ikke kan forvente at blive tacklet. 

Aalborg Pirates TV fangede episoden på video. Se tacklingen, som udløste karantænen til Mathias Bau Hansen:

 

TV 2 SPORT's ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard var ikke i tvivl om, at det var en bevidst handling fra Mathias Bau. 

- Det er jo en voldsom situation. Særligt fordi han sætter tacklingen lang tid efter, målet er scoret. Det vil sige, at han har haft flere sekunder til at tænke over det, sagde Jimmy Bøjgaard dagen efter tacklingen. 

Karantænen kan gå hen og blive dyr for nordjyderne, vurderer TV 2 SPORT's ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

White Hawks har en lang række vigtige kampe foran sig, der kan vise sig at være afgørende i forhold til, om de får hjemmebanefordel i slutspillets kvartfinale - og her må de altså undvære Mathias Bau. 

- Mathias Bau er en meget vigtig spiller for Frederikshavn, og derfor kan det gå hen og få stor betydning i de sidste kampe i grundspillet, hvor de i øjeblikket kæmper for at få hjemmebanefordelen i første runde i slutspillet, siger Bøjgaard. 

Bau har allerede udstået den ene karantænedag, da han ikke var med i Frederikshavns 4-1-sejr på udebane over Odense. 

White Hawks-træner Mario Simioni og spiller David Liffiton fik også matchstraf i opgøret, men de har kun fået én spilledags karantæne. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland