To scenarier: Skæbneaften kan sende EH Aalborg direkte ud af liga

Onsdag aften bliver det afgjort om EH Aalborg eller Ringkøbing rykker direkte ned i 1. division, men EH Aalborg kan selv afgøre det.

Her får du det store overblik over scenarierne før sidste spillerunde i dameligaen.

Følg alle kampe i sidste spillerunde onsdag på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY

25 runder er spillet af HTH Ligaens grundspil, og selvom flere ting er faldet på plads, er der masser at spille om i sidste spillerunde. I bunden af artiklen finder du samtlige holds scenarier.

Stillingen

  1. Odense 45
  2. Esbjerg 42
  3. København 40
  4. Herning-Ikast 38
  5. NFH 37
  6. Aarhus 29
  7. Viborg 26
  8. TTH 19
  9. Silkeborg-Voel 19
  10. Ajax 14
  11. Randers 14
  12. Skanderborg 14
  13. Aalborg 7
  14. Ringkøbing 6

SIDSTE SPILLERUNDE DAMELIGAEN

  • EH Aalborg - Silkeborg-Voel
  • Herning-Ikast - NFH
  • København - Aarhus
  • Odense - Ajax
  • Randers - Esbjerg
  • Skanderborg - Ringkøbing
  • Viborg - TTH

Alle kampe spilles onsdag den 13. marts klokken 19.30 og kan følges på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Slutspillet

De 8 bedste i grundspillet bliver inddelt i 2 grupper á 4 hold. Nummer 1, 4, 5 og 8 i grundspillet ryger i gruppe sammen.

Nummer 1 og 2 i grundspillet tager to point med i slutspillet, nummer 3 og 4 får 1 point med, mens nummer 5-8 ingen point tager med sig.

Nummer 1 og 2 i grupperne går videre til DM-semifinalerne.

Ved pointlighed er det placeringen i grundspillet, der er afgørende.

Nedrykningsspillet

Nummer 14 rykker direkte ned i 1. division, mens nummer 9-13 ryger i en nedrykningsgruppe. Nummer 9 og 10 har 2 point med, nummer 11 og 12 har 1 point, mens der er 0 point til nummer 13.

Holdet, der slutter sidst i nedrykningsgruppen skal spille playoffkampe mod vinderen af playoffkampene mellem nummer 2 og 3 i 1. division. Der spilles bedst á 3 kampe, og 1. divisionsholdet har hjemmebane i første og en eventuelt tredje kamp.

Vinderen af nedrykningsspillet får en kontant pengepræmie på 75.000 kroner.

Ved pointlighed er det placeringen i grundspillet, der er afgørende.

Europæisk håndbold

Champions League: Danmark har én plads i CL, som går til den danske mester. Danmark kan dog blive tildelt en ekstra plads af EHF, der efter sæsonen uddeler wildcards.

EHF Cup: Danmark har tre pladser. NFH er som pokalmester sikret en plads. De øvrige pladser bliver tildelt efter placering i grundspillet, hvor den danske mester selvsagt bliver pillet ud af ligningen. Det betyder, at Odense i kraft af førstepladsen i grundspillet er sikker på som minimum at deltage i EHF Cuppen.

Holdenes scenarier

Odense er sikker på førstepladsen, får to point med i slutspillet og skal møde nummer fire, fem og otte.

Esbjerg skal have point mod Randers for at sikre sig andenpladsen og dermed to point med i slutspillet. De havner uanset hvad i slutspilsgruppe 1 med Aarhus og Viborg.

København kan blive nummer to, men også ryge ned på fjerdepladsen. Slår København Aarhus, mens Esbjerg taber til Randers, tager København andenpladsen grundet et bedre indbyrdes regnskab end Esbjerg. Taber København derimod, mens Herning-Ikast slår NFH, ryger de ned på fjerdepladsen.

Herning-Ikast og NFH skal ud i en direkte duel om fjerdepladsen og dermed et point til slutspillet. Herning-Ikast kan nøjes med uafgjort, mens NFH er tvunget til sejr. Herning-Ikast kan blive nummer tre, hvis de vinder, samtidig med at Købehavn taber til Aarhus.

Aarhus og Viborg ender henholdsvis nummer seks og syv. De ender i gruppe sammen og får nul point med over. Det står også klart, at de kommer til at møde Esbjerg i slutspillet.

TTH og Silkeborg-Voel skal ud og spille for den ottende og sidste plads i slutspillet. TTH kan med en sejr over Viborg sikre sig pladsen i slutspillet, da de er bedre indbyrdes end Silkeborg-Voel. Silkeborg-Voel har dog på papiret den mest overkommelige modstander i bundholdet EH Aalborg, men er altså afhængig af, at TTH sætter point til.

Randers, Skanderborg og Ajax spiller om placeringer fra 10-12. Nummer 10 får 2 point med, nummer 11 og 12 har 1 point, mens der er 0 point til nummer 13. Der er meget på spil her. Ajax er både bedre indbyrdes end Randers og Skanderborg. Randers er bedre end Skanderborg indbyrdes.

Enten EH Aalborg eller Ringkøbing rykker direkte ned i 1. division. EH Aalborg er bedst i det indbyrdes regnskab, hvorfor Ringkøbing er tvunget til at slå Skanderborg, samtidig med at Aalborg ikke får point mod Silkeborg-Voel. Holdet, der i første omgang klarer frisag, er dog sikker på at få nul point med i nedrykningsspillet.


Seneste nyt

fra Nordjylland