Smukt forårsvejr fortsætter fredag - op til 14 grader

Fredagen byder på fortsat lunt og solrigt vejr. Lørdag bliver det endnu varmere.

Torsdag tog det lidt tid, før skyerne forlod himlen, men det er ikke tilfældet fredag. Her er dagen startet med næsten skyfrit vejr i hele landet - pånær de sydlige egne, hvor der fortsat hænger lave skyer.

Her får skyerne dog også hurtigt ben at gå på, som formiddagen skrider frem, og så venter der hele landet pænt vejr med en del solskin.

Samtidigt er det fortsat lun luft, som blæser ind over Danmark fra vest og sydvest, og derfor vil temperaturerne hurtigt stige i dagens løb - og allerede i formiddagstimerne passere ti graders varme.

Ud på eftermiddagen når temperaturerne det højeste niveau med cirka 13-14 graders varme, hvilket er en smule køligere end torsdag, hvor temperaturen nåede 15,6 grader i Tirstrup på Djursland.

Det skyldes, at vinden fredag er lidt kraftigere, og dermed mere effektivt blæser rundt på luften, så den ikke 'står stille' og bliver opvarmet i længere tid.

Som altid på denne tid af året bliver det køligere ved kyster med pålandsvind, da farvandene omkring Danmark fortsat er vinterkolde. Modsat bliver det varmest i den østlige del af de forskellige landsdele, da luften har bevæget sig lang tid over opvarmet land.

Endnu varmere lørdag - men så kommer der koldere vejr

Lørdag bliver det endnu varmere, og temperaturen kan formentlig nå 16 graders varme, hvilket vil gøre lørdag til årets hidtil varmeste dag. Samtidigt vil der fortsat komme masser af solskin, og vinden bliver svagere end fredag.

Natten til søndag passerer en koldfront landet, og så bliver det markant koldere - men solen vil fortsat skinne smukt.


Seneste nyt

fra Nordjylland