Storsvindler i retten for sexmisbrug af 13-årig steddatter

Sagen mod den 40-årige mand behandles mandag ved retten i Aalborg.

Sagen mod en 40-årig mand, der er anklaget for at have haft fuldbyrdet samleje med sin steddatter, begynder i dag i retten i Aalborg.

Cirka 10 gange i løbet af en periode på tre måneder fra marts til juni 2016 mener anklageren, at den 40-årige mand har haft fuldbyrdet samleje med sin egen steddatter, der på det tidspunkt kun var 13 år gammel.

Det fremgår af anklageskriftet mod den 40-årige, som desuden tidligere er dømt for bedragerier i Danmark flere gange. 

I løbet af sagen kommer retten til at høre en videoindspillet afhøring af pigen, der ifølge tiltalen var 13 år, da hun blev udsat for overgrebene af sin stedfar. Det oplyser anklager Peter Rask til TV 2.

Stedfaderen, der blev anholdt i udlandet, skal også afhøres i sagen.

Ifølge anklageskriftet skete overgrebene i en bil og på en adresse, som på grund af det navneforbud, der er nedlagt i sagen, ikke kan oplyses.

Den 40-åriges overgreb på steddatteren startede ifølge anklagemyndigheden inden de 10 tilfælde af fuldbyrdet samleje med pigen. Han er også tiltalt for et enkelt tilfælde af blufærdighedskrænkelse ved at have befølt hendes kønsdele under et ophold i en feriehytte i februar 2016.

Tiltalt for tyveri af konfirmationspenge

Den 40-åriges forsvarer, Søren Beckermann, ønsker ikke at oplyse, hvordan hans klient forholder sig til anklageskriftet.

Udover de seksuelle overgreb mod pigen er den 40-årige mand blandt andet også tiltalt for tyveri ved i maj 2016 at have stjålet 2500 kroner, som pigen havde fået i gave til sin konfirmation.

Han er også tiltalt for i maj 2016 at have stjålet en vielsesring, smykker, en diamantring og et guldarmbånd - i alt smykker til en anslået værdi af 45.586 kroner.

Endelig er han tiltalt for bedrageri ved køb af en mobiltelefon med abonnement i januar 2016.

Meldte sig til politiet i udlandet

På grund af navneforbuddet fremgår det ikke af den version af anklageskriftet, TV 2 har fået, hvor i Danmark forholdene i anklageskriftet er foregået.

Den 40-årige mand opholdt sig i udlandet, da han i maj sidste år meldte sig selv til en politipatrulje. Det gjorde han, efter der få måneder forinden fra Nordjyllands Politi var blevet udstedt en international arrestordre på ham på baggrund af sigtelserne for overgreb mod en mindreårig.

Efter anholdelsen blev den 40-årige fløjet til Danmark, hvor han ved et retsmøde for lukkede døre ved Retten i Aalborg blev fængslet i sagen i juni sidste år. Han har siddet fængslet siden.


Seneste nyt

fra Nordjylland