Sydkoreansk dressurrytter accepterer udlevering til hjemland

Foto: KIM HONG-JI / Scanpix Denmark

I samarbejde med tv2.dk

Den 20-årige sydkoreaner Chung Yoo-ra, der mistænkes for at være involveret i en korruptionsskandale i sit hjemland, opgiver at kære udleveringsdom.

Den 20-årige sydkoreanske dressurrytter Chung Yoo-ra, der lige nu sidder fænglset i Aalborg, har opgivet at kære beslutningen om udlevering til landsretten. Det oplyser Rigsadvokaten på Twitter.

Dermed accepterer hun udlevering til Sydkorea, hvor en omfattende korruptionssag har været med til at afsætte den nu tidligere præsident Park Geun-hye. 

Tidligere har Chung Yoo-ra ellers insisteret på at kæmpe imod udlevering med alle midler af hensyn til hendes søn. 

Chung Yoo-ra har siddet fængslet siden 1. januar, hvor hun blev anholdt af Nordjyllands Politi, fordi hun i sit hjemland er mistænkt for medvirken til økonomisk kriminalitet og eksamensfusk.

Ifølge anklagen har den unge kvinde sammen med sin mor, Choi Soon-sil, ejet et tysk skuffeselskab, som har modtaget op mod 130 millioner kroner fra blandt andet elektronikgiganten Samsung.

Myndighederne i Sydkorea mener, at pengene er tilvejebragt ved en form for afpresning, som Choi Soon-sil har stået bag i kraft af sin stilling som rådgiver for den afsatte præsident Park Geun-hye. 

Læs også Retten slår fast: Sydkoreaner skal udleveres

Chung Yoo-ra har tidligere nægtet sig skyldig i alle anklager.

- Jeg ved ingenting om det, og jeg forstår ikke, hvorfor jeg er anklaget. Jeg har ikke haft noget med det at gøre. Hvis jeg kunne fortælle dem noget om sagen, ville jeg gøre det, men det kan jeg ikke, har hun tidligere sagt til BT.

- Min mor var tæt på præsidenten, men hun havde ikke nogen grund til at svindle.

- Det er min søn, der betaler prisen for den sag, min mor er involveret i, sagde hun videre.

19. april fastslog Retten i Aalborg, at Chung Yoo-ra skulle udleveres til Sydkorea. Dermed blev Rigsadvokatens afgørelse om udlevering af kvinden stadfæstet.

Chung Yoo-ra kæmpede tidligere for ikke at blive udleveret til hjemlandet, har hun forklaret - fordi hun frygtede at miste kontakten til sin knap to år gamle søn, som er i Aalborg Kommunes varetægt.

Chung Yoo-ra var bange for, at myndighederne tog forældremyndigheden fra hende og gav den til faderen, som hun ikke har nogen kontakt med.

Det var netop sønnen, der var årsag til, at Chung Yoo-ra forlod Sydkorea, har hun tidligere fortalt. 

- Min mor krævede, at jeg fik en abort, men jeg nægtede. Så sendte hun mig ud af landet, siger hun til BT.

Rejsen bragte først Chung Yoo-ra til Tyskland og senere til Danmark. 

Læs også Sydkoreaner nægter at kende til korruptionsskandale

I samarbejde med tv2.dk

Flere nyheder fra TV2 Nord