Telt i soveværelset og ny træner har givet Valgren ny tro på tingene

Michael Valgren har blandt andet skiftet træner og sat et særligt ilttelt op i soveværelset for at genfinde formen.

Cykelrytteren Michael Valgren, der er opvokset i Thy, har genfundet glæden efter et forår på cyklen, der mildest talt har været lige til glemmebogen.

- Det er federe at være mig lige nu, end det var for to måneder siden, fortæller den danske profil med et skævt smil til TV 2 SPORT.

Efter et resultatløst forår med sygdom og svigtende form for sit nye hold Team Dimension Data, som han skiftede til fra Astana efter et stort 2018 med flere store sejre, er den 27-årige Valgren ifølge ham selv ved at være tilbage på sit vanligt høje niveau.

I sidste uge kørte han Schweiz Rundt. Godt nok uden de store resultater, men danskerens egne tal på cykelcomputeren giver ham grund til optimisme.

- Jeg kan mærke og se det på mine watt, at jeg er bedre kørende. Så det går helt sikkert fremad, og det er dejligt for selvtilliden, at man kan se, at man bliver bedre kørende, og at træningen virker. Det hele føles bare lidt nemmere.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 Play

Ny træner og et telt i soveværelset

Den blonde dansker er tyet til ekstremerne i jagten på at genfinde tidligere tiders storform efter et ærgerligt forår.

Han har blandt andet skiftet træner og sat et særligt ilttelt op i soveværelset, der fungerer som erstatning for flere højdetræningslejre. Et telt i soveværelset skulle dog lige cleares med hustruen.

- Jamen, så har hun jo sengen for sig selv, så der er bedre plads. Ej, jeg vil sige, det er da ikke det fedeste, men altså det er jo enten det eller tage væk i tre uger på højdetræningslejr. Det er rart bare at være hjemme og få en struktureret hverdag, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

- Jeg synes egentlig, at der har været god effekt af det. Jeg har også skiftet træner og har fundet noget ny motivation – og den har virkelig virket den træning og strategi, vi har lagt for dagen. Jeg mangler bare lige at finde farten i cyklen, så bliver det rigtig sjovt.

Etapesejr i Tour de France?

Farten i cyklen sigter thyboen efter at finde til starten på Tour de France om godt to uger, der er ét af sæsonens helt store mål - særligt efter det mislykkede forår.

På det afrikanske hold har de da heller ikke mistet troen på, at deres dansker kommer til at levere store ting til Tour de France. Heller ikke selvom det nærmeste, Valgren har været på en sejr i år, var en tiendeplads på anden etape af Algarve Rundt.

- Vi ved, han kommer tilbage. Det er ikke fordi, at et par måneder under niveau gør, at vi mister selvtilliden og tiltroen til ham fuldstændig. Slet ikke, fortæller sportsdirektør Hendrik Redant til TV 2 SPORT.

Selv tror Michael Valgren da også på, at han kan finde de sidste procent, så formen topper til Tour de France-starten i Bruxelles den 6. juli.

- Formmæssigt er jeg nok på 90 % lige nu. Der er stadig et par uger til Touren, så finpudser vi lige formen lidt, så jeg er på 100 %, når vi rammer starten.

Og sker det, så kan vi godt forvente en sulten Michael Valgren, der vil køre hårdt for at få sin første etapesejr i verdens største cykelløb.

- Jeg skal bare sørge for at spille mine kort rigtigt og sørge for at tabe nok tid, så jeg kan komme af sted i udbrud, og forhåbentlig kan de udbrud så holde hjem. Jeg en lidt mere fri og egoistisk rolle, som jeg bare skal udnytte, så jeg tror på det helt store og håber på det, lyder det fra Valgren til TV 2 SPORT.

Tour de France starter 6. juli i Bruxelles og slutter 28. juli i Paris. Alle etaper vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.


Seneste nyt

fra Nordjylland