Topopgør afgjort i sidste minut

Håndboldherrerne fra Bjerringbro/Silkeborg vandt onsdag aften et særdeles underholdende topopgør over Aalborg Håndbold med 29-28.

Herrernes håndboldliga bød onsdag aften på et stormøde mellem ligaens nummer tre og to – Bjerringbro/Silkeborg og Aalborg Håndbold. På papiret et topbrag, og kampen skuffede ikke.

BSV kom bedst fra start og var i flere omgange foran med fem mål i første halvleg.

Den nyligt udtagne landsholdsspiller Nikolaj Markussen var med sine langskud svær for Aalborg-forsvaret at stoppe, men Kristian Saeverås blev skiftet ind i det aalborgensiske mål og fik hjulpet sit hold til kun at være bagud med 13-15 ved pausen.

I anden halvleg lagde Aalborg ud med at score det første mål, men derefter lavede BSV fem i træk. Nikolaj Markussen ramte ikke niveauet fra første halvleg, men den anden nye BSV-landsholdspiller, Nikolaj Øris, tog over og havde stor succes med sin skud. 20-14 hed stillingen efter 35 minutters spil.

Med tyve minutter igen var der flere episoder med spillere, der skændtes, og man fornemmede intensitet, men også lidt ondt blod blandt de to mandskaber. Aalborg kom tilbage i opgøret, og med ti minutter igen var holdet kun nede med ét mål – 24-25.

Kristian Saeverås holdt aalborgenserne inde i kampen, men et-måls barrieren kunne Aalborg ikke bryde, og de kom aldrig tættere på vicemestrene fra sidste sæson.

Nikolaj Markussen bragte hjemmeholdet i front med 29-27 med ét minut tilbage, da han bragede et langskud op i hjørnet. Aalborg fik reduceret, men kampen sluttede 29-28 til BSV. Nikolaj Øris blev BSV-topscorer med syv mål.

Bjerringbro/Silkeborg lægger sig med sejren i front af Herreligaen med et enkelt point ned til GOG og Aalborg.BSV ligger også nummer et i deres Champions League-gruppe, hvor de på lørdag spiller ude mod tyrkiske Besiktas.

Næste kamp for Aalborg er også i europæisk regi. På udebane mod schweiziske Pfadi skal de spille for en plads i den sidste kvalifikationsrunde i EHF-cuppen.