Varm og solrig mandag - her når temperaturen 20 grader

Efter regnen slipper i den sydvestlige del af landet, får hele landet pænt vejr.

Man er ikke i tvivl, hvis man befinder sig i den nordøstlige del af landet mandag morgen. Her skinner morgensolen allerede fra en skyfri himmel, og temperaturerne er allerede steget til cirka ti graders varme.

Anderledes kedeligt opleves vejret mandag morgen i den sydvestlige del af landet.

Her er der overskyet, og der falder fortsat regn i den sydlige del af Jylland, og over det sydlige Fyn.

Skyerne og regnen hænger sammen med en front, som søndag gav regn til Nordjylland og Bornholm. I nattens mulm og mørke har den passeret landet fra nordøst, og nu er det kun den sydvestlige del af landet, der fortsat 'kæmper' med den.

Men intet er så dårligt, at det ikke er godt for noget - for fronten er mandag med til at sende væsentligt lunere luft ind over Danmark fra øst og nordøst.

De vestlige egne får det varmest

Opklaringen over den nordøstlige del af landet breder sig i dagens løb til hele landet. Det betyder, at der også kommer masser af solskin til den sydvestlige del af landet, mens regnvejret bevæger sig videre ud i Nordsøen.

Samtidigt vil temperaturerne bare stige og stige.

I eftermiddag vil man derfor mange steder i landet opleve temperaturer mellem 15 og 18 graders varme, men enkelte steder kan termometret ramme 20 graders varme.

Størst mulighed for det, er der i den vestlige del af Jylland, hvor østenvinden har blæst længst tid over varmt land.

Derfor er der udsigt til, at det bliver varmest i de områder, der mandag morgen oplever skyer og regn.

Også i Københavnsområdet kan temperaturen nærme sig 20 grader mandag eftermiddag.

Det er dog fortsat væsentligt koldere ved østvendte kyster, og på Bornholms østkyst, vil temperaturerne ikke nå meget over ti graders varme i en op til frisk nordøstlig vind.

I hele landet skal man dog huske på, at UV-indekset vil nå en værdi på cirka 4,5. Det betyder, at man skal huske solbeskyttelse, hvis man skal være udendørs i solen i længere tid.


Seneste nyt

fra Nordjylland