Vindstød af stormstyrke rammer Nordjylland og Bornholm

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpic

I samarbejde med tv2.dk

Vindstødene rammer mod nord først på dagen, og senere på dagen er det mod øst.

Onsdagen byder på rigtigt efterårsvejr med regn og rusk og særdeles iltre vindstød hen over Skagerrak og Østersøen. Derfor har TV 2 Vejret netop udsendt et vindstødsvarsel.

Langs Jammerbugten vil der derfor i perioder kunne være vindstød af stormstyrke i perioden klokken 7 til 13, mens man på Bornholm kan blive ramt lidt senere fra klokken 10 til 19.

TV 2 Vejret har udstedt varsel for vindstød af stormstyrke. Vinden vil være af styrker på hård til hård kuling ved kysterne, og så er det vindstødene, de kortvarige pust, som kan nå stormstyrke. Foto: TV 2 Vejret

Begge steder vil det blæse en hård vind til hård kuling i middelvinden, og så er det de kortvarige pust, man altid oplever i blæsevejr, som kan være af stormstyrke.

Læs også Vindfølsomme køretøjer frarådes at passere Sallingsund

Blæsten står ind over Danmark på nordsiden af et omfattende højtryk over Mellemeuropa og et lavtryk over Nordskandinavien.

Mellem de to vejrsystemer blæser det en strid vind fra vest, og lige hen over Danmark ligger isobarerne tæt. Det er tryklinjer, og jo tættere de ligger på hinanden, desto kraftigere blæser det.

Sammen med blæsten vil det også regne i perioder, og det vil overvejende være skyet. Efteråret er således for alvor over os med den vejrtype, man oftest ser på denne tid af året.

Flere nyheder fra TV2 Nord