Vinterkulde på vej - her kan sneen falde torsdag

Kold luft med mulighed for sne bevæger sig ned over Danmark torsdag.

For første gang dette vinterhalvår er der udsigt til en længerevarende periode med vinterligt vejr - og nedbør, som vil falde som sne.

Det får vi at mærke torsdag, hvor kold luft fra nord trækker ned over Danmark i løbet af dagen.

Torsdag morgen mærkes den kolde luft allerede i det nordlige Jylland, hvor temperaturen støt og roligt er faldet natten igennem, så der nu er frost adskillige steder.

Længere mod syd og øst i Danmark er det fortsat den mildere luftmasse, der de senere dage har befundet sig over landet, som præger billedet.

Her er temperaturen på cirka fire-fem graders varme, mens vinden fortsat blæser fra sydvest og vest.

Der kan falde sne flere steder

På grænsen mellem den milde luft mod syd og den koldere luft mod nord dannes der nedbør, som i første omgang falder som regn.

Vejrsituationen torsdag klokken 15.
Vejrsituationen torsdag klokken 15.
Foto: TV 2 Vejret

I takt med at den kolde luft vinder frem og kan 'overhale' nedbøren, er der god mulighed for, at regnen vil gå over i sne i løbet af torsdagen.

Det er meget usikkert, præcis hvor sneen vil falde, samt hvor meget der vil falde i alt. TV 2 VEJRET vurderer dog muligheden til at være størst over Fyn, det vest- og sydlige Sjælland samt på Lolland-Falster.

Kulden bliver

Der hersker derimod ingen tvivl om, at den koldere luft har tænkt sig at blive et stykke tid.

Vejrsituationen torsdag aften klokken 22.
Vejrsituationen torsdag aften klokken 22.
Foto: TV 2 Vejret

Både i weekenden samt i den kommende uge ventes der dagtemperaturer på omkring eller lige over frysepunktet, mens der vil være udbredt nattefrost.


Seneste nyt

fra Nordjylland