17-årige cykelryttere vinder guld ved ungdoms-OL: - En kæmpe oplevelse

Det 17-årige cykelpar slog alle konkurrenterne ved ungdoms-OL.

De to 17-årige cykelryttere Mie Saabye fra Silkeborg og Sofie Heby Pedersen fra Aalborg har vundet guld i cykling ved ungdoms-OL i Buenos Aires i Argentina.

Den unge cykelduo sikrede sig triumfen i fællesskab, da de vandt den kombinerede cykelkonkurrence, som består af to mountainbikeløb og tre landevejsløb over fem dage.

Danskerne vandt foran Østrig og Ungarn på de næste podiepladser.

- Jeg er mega glad. Alt gik op i en højere enhed. At vi har formået at samarbejde gennem det hele og vinde konkurrencen er bare super fedt og noget, som jeg kun turde drømme om, inden vi tog afsted. Både sportsligt, men også socialt, har det bare været en kæmpe oplevelse, siger Sofie Heby Pedersen ifølge en pressemeddelelse fra DIF.

Mie Saabye, der til dagligt gør sig på landevejscyklen i Silkeborg, tilføjer:

- Vi har haft den fordel, at jeg tidligere har kørt mountainbike på højt plan. Det er teknisk sværere at køre mountainbike, så dem der kun har prøvet landevejscykling har måske haft det lidt sværere i den her konkurrence.

Ungdoms-OL minder om ’de voksnes’ OL

Ungdoms-OL minder på mange måder om ’de voksnes OL’. Det hele foregår over 12 dage med 36 discipliner fordelt på 32 idrætsgrene.

I alt deltager 3.998 atleter fra hele verden.

Legene, der har været i gang siden den 6. oktober, afsluttes med en ceremoni torsdag aften lokal tid.


Seneste nyt

fra Nordjylland