2,5 millioner borgere får ny forskudsopgørelse

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

En skatteaftale med nye fradrag betyder, at mange danskere får en ny forskuds-opgørelse. Tjek den, lyder rådet fra SKAT.

I samarbejde med TV MIDTVEST

2,5 millioner borgere modtager ny forskudsopgørelse fra Skat.

Det sker, efter der i en skatteaftale er givet højere fradrag med tilbagevirkende kraft, oplyser Skat i en pressemeddelelse.

- Skattesystemet i Danmark er et af de mest automatiserede i verden, så langt de fleste borgere, som får en ny forskudsopgørelse i disse dage, behøver ikke foretage sig noget.

- Vi sørger for at rette forskudsopgørelserne, og arbejdsgiveren henter automatisk det nye skattekort, når lønnen for juli skal laves, skriver kontorchef i Skat, Lotte Dige Toft.

En lang række fradrag er ændret i aftalen. Beskæftigelsesfradraget er øget med 1000 kroner til 34.300 kroner, og der er indført et jobfradrag. Der er også nye fradragsregler for pensioner.

Læs også SKAT i Thisted inviterer indenfor: Skal ansætte 40 nye medarbejdere

God idé at tjekke

Langt det meste sker altså automatisk, men Skat opfordrer alligevel borgere til at tjekke tallene.

- Det er en god idé at benytte anledningen til at tjekke, at oplysningerne i forskudsopgørelsen er opdaterede.

- Det gælder især, hvis din jobsituation har ændret sig, for eksempel hvis du er gået fra at være ledig til at være i beskæftigelse. Du skal også være særlig opmærksom, hvis du har købt eller solgt ejendom, siger Lotte Dige Toft.

De nye opgørelser bliver sendt ud løbende frem til 20. juni.

Forsiden lige nu