Abdalla i landsretten: - Politiet har lavet beskidte tricks

Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV MIDTVEST

Danny Abdalla er utilfreds med dele af politiets efterforskning af sagerne mod ham.

Efter en urolig start fra morgenstunden, hvor Danny Abdalla ifølge sig selv skulle have haft et sammenstød med politiet inden retsmødets start, er dag nummer to i den 19 dage lange retssag gået med, at den 52-årige tiltalte har svaret på spørgsmål fra både anklager, Jesper Rubow, og forsvarer, Martin Andersen.

Denne tiltale

  • 38 tiltaler. Blandt andet to voldtægter, skyderier, mishandling af en kvinde, narkohandel, afpresning og trusler mm.
  • Erkender sig helt eller delvist skyldig i 12 tiltaler.
  • Erkender blandt andet medvirken til skyderi, våbenbesiddelse samt besiddelse af mobiltelefon i arresten.
  • Idømt forvaring og udvisning for bestandigt 30. november 2017 ved byretten i Holstebro.
  • Siddet varetægtsfængslet siden 18. oktober 2016.
  • 19 dage afsat til ankesagen, der foregår i Vestre Landsret i Viborg.

Danny Abdalla har allerede afgivet forklaring i byretten, men anklager og forsvarer har i landsretten mulighed for at stille supplerende spørgsmål til de 38 forhold, han er tiltalt for. 

Utilfreds med efterforskning

Undervejs i retssagen i både byretten og nu også i landsretten har det været tydeligt at høre, at Danny Abdalla føler sig jaget af politiet, som han mener kun har efterforsket sagen fra én side. 

- Politiet har lavet beskidte tricks, lød det tirsdag fra vidneskranken, da Abdalla blev afhørt til det forhold, der vedrører "legemsangreb af særlig, rå, brutal eller farlig karakter". Noget der, ifølge tiltalen, flere gange skulle være begået mod en kvinde i den tiltaltes omgangskreds.

Og ifølge Abdalla er det ikke kun politiet, der bevidst forsøger at skade ham. Også en del af de personer, der er indkaldt som vidner, lyver, efter hans opfattelse. 

- Alt det her er planlagt imod mig - der er nogen, der prøver at gøre det her mod mig og skade mit navn, lyder det. 

Efter dagens retsmøde kan Danny Abdallas forsvarer bekræfte, at hans klient ikke er tilfreds med politiets arbejde.

- Det har jeg ikke så mange kommentarer til. Der er en del vidner - også fra politiet omkring det. Men jeg kan bekræfte, at det er min klients opfattelse. Men det er en del af sagen, så det vil jeg tage inde i retten, siger Martin Andersen. 

Retssagen fortsætter onsdag, hvor de første vidner skal afhøres. Herefter satser anklager og forsvarer på, at de kan færdiggøre afhøringen af Danny Abdalla vedrørende de resterende forhold i anklageskriftet. 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord