Bølge-firma får millioner af EU og forlader Hanstholm

Wavepiston gør nu klar til at teste et fuld skala-anlæg. Det sker formentlig på Gran Canaria.

Bølgeenergiselskabet Wavepiston, der siden 2015 har testet et anlæg ud for Hanstholm, har fået 19 millioner kroner i støtte fra EUs forskningsprogram Horizon 2020, skriver dagbladet Ingeniøren.

- Vi er meget glade her i selskabet, for det er et vigtigt skridt til at nå næste fase, som går ud på at installere et fuld skala-system. På den måde kan vi vise kunderne, hvordan det kommer til at se ud. Det er en forudsætning for at kommercialisere vores teknologi, siger direktør i Wavepiston, Michael Henriksen, til tvmidtvest.dk. 

Den nye fuld skala-model bliver dog ikke placeret i Hanstholm. Michael Henriksen fortæller, at det simpelthen bliver alt for dyrt, hvis et anlæg tre kilometer ude i vandet skal tilsluttes elnettet. Derfor regner firmaet med at rykke testen til Gran Canaria.

- Der har man allerede installeret en platform ude midt i testområdet, hvor vi kan ligge med vores system nogle få hundrede meter væk og slutte det til nettet. Det kommer til at reducere vores omkostninger med mange millioner kroner, siger direktøren, der understreger, at firmaet har haft et godt samarbejde med virksomhederne i Hanstholm.

Med det kontante tilskud fra EU har bølgeenergifirmaet nu 70 procent af finansieringen af fuld skala-modellen på plads.


Seneste nyt

fra Nordjylland