Borgmester: Kommunen vil sikre ledige asylmedarbejdere

Lukningen af børneasylcentret i Vestervig betyder flere ledige asylmedarbejdere i Thisted Kommune.

Thisted Kommune vil gå langt for at skaffe job til de medarbejdere, som nu bliver ledige med lukningen af børneasylcentret i Thisted. Det siger Thisteds borgmester Lene Kjeldgaard Jensen til TV MIDTVEST.

På grund af det faldende antal asylansøgere er der blevet lukket tre centre i Thisted Kommune siden  sommeren 2016. Det betyder at antallet af medarbejdere er gået fra godt 200 til nu 50. En trist men også forudsigelig udvikling ifølge borgmesteren Lene Kjeldgaard Jensen.

- Vi har hele tiden vidst det var en midlertidig opgave, og at vi var aktører så lang tid behovet var der. Men vi har også kunnet følge med i de tal der har været, og de asylansøgere der er kommet, siger borgmesteren.

Nu håber Lene Kjeldgaard Jensen, at der kan være arbejde til de mange asylmedarbejdere, der står uden job.

- Vi vil gøre alt hvad der er muligt for at sikre beskæftigelse til de medarbejdere der står uden jobs. Men det er en svær opgave fordi vi står med en gruppe, der har meget forskellige kompetencer. Derfor er der ikke noget entydigt løsning på, hvordan vi sikrer job til dem, siger Lene Kjeldgaard Jensen.

På Børnecenter Vestervig var der ikke meget at smile af i dag. Specielt ikke fordi centret på fredag skulle have fejret syv års fødselsdag.

- Vi er en af de første kommunale operatører på børneområdet. Så det er rigtig ærgerligt at vi nu skal lukke ned, siger centerleder Lisbeth Laurberg.

Centret har fungeret som hjem for de mange mindreårige, uledsagede flygtningebørn, der er kommet til Danmark de seneste år.

- Det vi har brugt meget tid på det er at lave en struktur og en fast hverdag for de her børn. Det er nemlig intet der er sikkert i deres liv. Og den del bryder vi op med lukningen, forsætter Lisbeth Laurberg.

Centret lukker officielt den 1. juli, men allerede i løbet af maj vil de resterende 30 børn på centret blive placeret andre steder. Det oplyser kontorchef Thomas Mortensen fra udlændingestyrelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland