Borgmestre i fælles kamp for bedre vej fra Hanstholm til Herning

Fire kommuner er gået sammen om at få Mors og Thy på det jyske motorvejsnet.

Der har i flere år været et ønske om bedre vejnet fra Hanstholm til Herning. Strækningen via Mors og Skive, som hedder rute 26/34, er vigtig, og nu går de fire kommuner sammen for at få opgraderet vejen. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Erhvervslivet har i mange år udpeget netop dét område som det vigtigste. Det kvitterer vi nu for ved at investere i vor egen fremtid med en kraftig opgradering af indsatsen, siger Ulla Vestergaard (S), borgmester i Thisted Kommune i pressemeddelelsen.

Morsøs borgmester bakker op. Han påpeger, at Region Sjælland og Hovedstaden siden 2009 fået 30-40 gange så mange statskroner til infrastruktur som Nordjylland.

- Der er en voldsom ubalance i statens vejinvesteringer, og vores del af landet er kraftigt underprioriteret. Det må ændres, for det er afgørende vigtigt for et Danmark i bedre balance og for den fremtidige samfunds- og erhvervsudvikling, at det trafikale hængsel fra Hanstholm til Herning fremtidssikres og kobles på motorvejsnettet, siger Hans Ejner Bertelsen (V).

Målet er en opgradering med en 2+1 forbindelse, som kan kobles på det eksisterende motorvejsnet ved Herning.

Hård konkurrence

Konkurrencen om at tiltrække statslige investeringer til infrastruktur er hård i hele landet, og derfor opruster de fire kommuner, som altså er Herning, Skive, Morsø og Thisted Kommune.

- Kommunerne er hjemsted for mange produktions- og eksporttunge virksomheder, og deres konkurrenceevne står og falder med, at de kan komme hurtigt og sikkert til og fra det midtvestjyske område. Rute 26/34 er ikke tidssvarende, og derfor gør vi nu en ekstra indsats, som også vil involvere vore lokalt valgte MF’ere. Beslutninger om investeringer i statslig infrastruktur træffes som bekendt på Christiansborg, lyder fra Peder Chr. Kirkegaard (V), borgmester i Skive Kommune.

Kommunerne har lavet en politisk styregruppe og et sekretariat hos Morsø Erhvervsråd, og via erhvervskontorerne i de fire kommuner bliver også virksomheder aktiveret i indsatsen.

Regeringen og Folketinget planlægger netop nu statens investeringer i infrastruktur frem mod 2030.


Seneste nyt

fra Nordjylland