Brand i lagerhal: Kommune mister sine saltspredere

Brand i kommunal opbevaringshal. Nu skal kommunen have nye saltspredere. Foto: Jesper Bach Thomsen, TVMIDTVEST Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

I samarbejde med TV MIDTVEST

Lagerhal i det nordlige Thisted udbrænder. Kommunen mister forskellige entreprenørmaskiner - herunder otte saltspredere.

Thisted Kommune skal se sig om efter nye saltspredere inden jul. 

En lagerhal i et industriområde i Thisted udbrændte i de tidlige morgentimer tirsdag. Da brandfolkene fra Nordjyllands Beredskab kom frem, var bygningen overtændt og stod ikke til at redde. I bygningen havde Thisted Kommune otte saltspredere og nogle andre entreprnømaskiner stående. Alle er gået tabt i branden. 

- Vi får meldingen klokken 03:26. Da vi kommer derud, kan vi konstatere at hele tagkonstrukitonen er væk, og hele bygningen står i flammer. I første omgang er der ikke så meget andet for os at gøre end at sørge for, at branden ikke spreder sig. Der er ikke noget i bygningen, vi kan redde, siger indsatsleder Lars Enevoldsen. 

Slukningenarbejdet stod på frem til klokken halv ni tirsdag morgen. Tilbage står de ca. 400 kvadratmeter store bygning fuldstændig udbrændt. 

Der er ikke meget tilbage, der kan bruges i den udbrændte lagerhal.  Foto: Jesper Bach Thomsen, TVMIDTVEST

Lars Enevoldsen har ikke noget bud på, hvordan branden er opstået. 

- Det brænder så kraftigt, da vi kommer derud, at vi ikke engang kan se, hvilken ende branden er startet i. Vi kan sikre os, at den ikke spreder sig, men indne i midtne af bygningen, er den bare brændt ud. Så det vil jeg ikke gætte på, siger Lars Enevoldsen. 

- Da vi kommer derud, har bygningen brændt i hvert fald i en time. Jeg vil faktisk gætte på halvanden, måske to timer, siger Lars Enevoldsen.   

Thisted Kommune bruger bygningen her på Glentevej til opbevaring af forskellige maskiner. 

Nye maskiner inden jul

Hos Thisted Kommune blev driftsleder ved Park og Vej, Kurt Bennedsgaard, vækket tidligt i morges. Han har også været en tur forbi den udbrændte lagerhal. 

- Ja, jeg var derude. Det var meget mørk og ikke let at se noget, siger Kurt Bennedsgaard. Han fortæller at kommunen blandt andet har nogle forskellige udrangerede entreprenørmaskiner stående i hallen, men også at i hvert fald otte af kommunens saltspredere er tabt i branden. 

- Det er et problem. For det er jo otte ruter, vi kommer til at stå og mangle. Heldigvis findes der producenter, også i Danmark, der kan levere nogle nye, så vi har dem inden jul, siger Kurt Bennedsgaard 

Maskinerne var forsikret, fortæller han. Udover saltsprederne er også en slamsuger og en sandspreder gået tabt i branden. 

Brand i kommunal opbevaringshal. Nu skal kommunen have nye saltspredere. Foto: Jesper Bach Thomsen, TVMIDTVEST Foto: Privatfoto

Midt- og Vestjyllands Politi er tirsdag morgen kørt til lagerhallen på Glentevej, i håbet om at kunne opklare de nærmere omstændigheder omkring brandårsagen, fortæller Jørgen Jensen fra lokalpolitiet i Thisted. 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord