Den dræbtes familie: Vi får aldrig Francois tilbage

Det betyder meget for den dræbte franskmands familie, at den tiltalte blev dømt for drab og ikke vold med døden til følge.

Flere af den dræbte Francois Mendes´ pårørende var til stede, da retten i Holstebro fredag afgjorde skyldsspørgsmålet i sagen mod den 31-årige mand, der var tiltalt for drab.

Og for dem var det en lettelse, at nævningetinget fandt den tiltalte skyldig i drab og ikke vold med døden til følge. 

Det fortalte Sarah Andersen, Francois Mendes´ tidligere kæreste og mor til hans to små drenge.

- Vi får ikke Francois tilbage, ligegyldig hvilken dom han får. Men det, at den tiltalte blev fundet skyldig, betyder rigtig meget for os, sagde hun.

Franskmandens onkel og tante, Frede Holm Jensen og Soffie Mendy, bakkede Sarah Andersen op.

- Det er vigtigt, at han er fundet skyldig. Men det er mere vigtigt, at vi aldrig får Francois tilbage. Vi må undvære ham resten af vores liv. Det er hårdt for os, men det er endnu hårdere for hans to børn og hans forældre i Frankrig, sagde den dræbtes onkel, Frede Holm Jensen.

Francois Mendes kom oprindeligt til Danmark for at besøge sin moster og onkel. Og han blev så glad for Thy, at han valgte at blive. 

- Francois var en sød ung mand. En dreng med et godt hjerte. Jeg har svært ved at forstå, at han er taget fra os, sagde Soffie Mendy.

Retten har endnu ikke afgjort, hvilken straf den skyldige skal idømmes. Strafudmålingen sker først den 6. oktober.

Den 31-årige mand erkendte i retten, at han stak Francois Mendes med en kniv, men han ville kun erkende sig skyldig i vold med døden til følge, ikke i drab. En forklaring, som retten altså afviste.


Seneste nyt

fra Nordjylland