Efter våd nat: Der er nu igen styr på naturbrand

Godt hjulpet på vej af nattens regnvejr er der nu igen kontrol over branden i Nationalpark Thy. De flere dages arbejde har været en stor opgave for brandfolkene.

En naturbrand har siden tirsdag hærget i Stenbjerg Klitplantage, som er en del af Nationalpark Thy. Onsdag aften blussede branden op igen, men en våd nat har hjulpet Brandvæsenet med igen at få styr på flammerne.

quote Det har været en stor opgave. I starten var vinden en faktor, og den gjorde branden svær at kontrollere. I går aftes blæste det op igen, og så blussede branden også op. 

Claus Hermansen.

- Det er under kontrol. Vi har fået stor hjælp af regnen i nat, som lagde en dæmper på branden, og der er ikke længere risiko for spredning, siger Claus Hermansen, indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab.

Hele natten har omkring 20 mand været i området for at hold øje og rykke uge, hvis det skulle begynde at brande igen.

- Det kan hurtigt vende, og der er stadig mange lommer, som det ryger fra. Dem skal vi have slukket i dag, men forhåbentlig blusser det ikke op igen, siger indsatslederen.

En stor opgave

Siden tirsdag har der været folk fra både Beredskabsstyrelsen og Brandvæsenet i klitplantagen. De er kommet både fra Herning, Haderslev, Hurup og Jammerbugt.

- Det har været en stor opgave. I starten var vinden en faktor, og den gjorde branden svær at kontrollere. I går aftes blæste det op igen, og så blussede branden også op. Samtidig er det svært at komme frem i den tætte plantage, siger Claus Hermansen.

40 folk kommer til at arbejde med efterslukningen i dag.

- Området er så stort, så vi har brug for mange folk. Vi kommer langt i dag og håber at blive færdige, men det er nok tvivlsomt, siger indsatslederen.

Naturbranden har ikke bredt sig meget siden tirsdag. Det er omkring 20 hektar, der har været ild i.


Seneste nyt

fra Nordjylland