Stor indsamling skal give én million træer: - Det giver mulighed for at motionere og færdes i natur

Thisted Kommune håber på hjælp fra TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening til at plante flere træer.

Der er kamp om pladsen på mountainbikebanen i Snedsted. Mange vil gerne udfordres i den grønne natur, men når alle skal til, er der næsten flere mennesker end træer i skoven.

Det håber Thisted Kommune nu på at få hjælp til at ændre.

or på lørdag ruller landets første store klima-indsamlingsshow over skærmen på TV 2, der i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening samler ind til at plante én million træer over hele landet.

- Det trækker folk til, som gerne vil bo i nærheden af skov. Det giver mulighed for at motionere og færdes i natur uden at skulle køre langt efter det. Det er derfor, vi er interesserede i at lave skov tæt ved byerne, siger Esben Oddershede (V), der er medlem af kommunalbestyrelsen i Thisted.

Indsamlingsshowet sker som led i kampagnen ”Danmark Planter Træer”.

Mere udfordring til børnene

”Giv 20 kroner, så planter vi ét træ – og sammen skaber vi fremtidens skove.”

Sådan lyder budskabet fra TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening, og det bliver taget godt imod af Tanja Møller Christensen, de re mountainbiketræner i Snedsted Gymnastik- og Idrætsforening.

- Børnene vil også gerne have noget mere at cykle på til træning, så vi kan få noget udfordring. Så det kunne være rigtig godt, fortæller hun.

Hun bakkes op af Esben Oddershede, der også mener, at det er en god idé i forhold til miljøet.

- Vi synes, det er en rigtig god idé. Det er vældig aktuelt at snakke om plantning af træer. Både af miljømæssige grunde, men også for at styrke de fritidsinteresser, der er, siger han.

Sådan ser det ud på TV 2 i Odense under kampagnen.
Sådan ser det ud på TV 2 i Odense under kampagnen.
Foto: TV 2

Vigtig problemstilling

På TV 2 bliver der i hele september sat fokus på klimaet, og det er her, indsamlingsshowet får det hele til at kulminere i samarbejdet med Danmarks Naturfredningsforening.

- Klimaforandringerne er en af de absolut vigtigste problemstillinger for hele vores samfund, både herhjemme og globalt, og derfor helt oplagt for TV 2 at sætte på dagsordenen. Med ’Danmark planter træer’ ønsker vi at samle, engagere og aktivere danskerne i forhold til klimaet - og ikke mindst understrege, at handling nytter, og at det gør en forskel, når vi gør noget i fællesskab, siger TV 2s kanalchef, Lotte Lindegaard, til TV 2s hjemmeside.

Indsamlingsshowet bliver sendt på TV 2 lørdag med start klokken 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland