Martin er årets svineelev: Det handler om god pasning og rettidig omhu

På Gammelbygaard nord for Hurup, hvor Martin Villadsen er elev, er de meget glade for Martins arbejde og person.

Landmandseleven Martin Villadsen fra Thy har aldrig rigtigt tænkt på at være andet end landmand. Og hvis han nogensinde skulle komme i tvivl, så har han nu en pris, som kan bekræfte ham i, at han er på rette hylde.

Tirsdag aften blev Martin Villadsen nemlig kåret som landets bedste elev, når det gælder svineproduktion.

Det nyder de godt af på Gammelbygaard nord for Hurup, hvor Martin Villadsen er elev.

- Man skal haven en flair for at kunne se på dyrene, om de har det godt. Det er ikke til at forklare. Der er nogen, der kan, og andre får det aldrig lært, siger Jens Nicolajsen, der har Gammelbygaard.

Fejring tirsdag – stald onsdag

Men selvom Martin Villadsen tirsdag modtog den flotte pris, så tillod han ikke sig selv at bruge for lang tid på at fejre.

Onsdag var han nemlig tilbage i stalden hos svinene.

- Det er god pasning og rettidig omhu. Og så er det de små haner, der hele tiden skal drejes på, så små udfordringer hele tiden bliver løst. Det er små justeringer hele tiden, der gør forskellen, fortæller Martin Villadsen.

Netop at eleven var tilbage på job blot dagen efter, han modtog prisen, gør ham til en rigtig god medarbejder, siger Jens Nicolajsen.

- Han er rigtig behagelig at være sammen med som menneske, og han brænder for sit arbejde. Det hele skal bare virke, siger han.

Drømmer om egen svineproduktion

For fem år siden begyndte Martin Villadsen som fejedreng på Gammelbygaard.

Med tiden har han fået mere og mere ansvar, og i fremtiden håber han på, at det en dag kan være hans egne svin, han arbejder med.

- Så håber jeg da, at jeg har en svineproduktion, hvis det finansielt kan lade sig gøre, siger han.

Martin Villadsen er netop blevet færdig som landmand, men nu tænker han allerede på at læse videre indenfor svineproduktion.


Seneste nyt

fra Nordjylland