Dømt for Hørdum-mord anker dom

54-årig nægter sig fortsat skyldig i forsætligt drab. Har anket drabsdom til frifindelse.

Dommen i byretten lød på 12 års fængsel til den 54-årige Claus Funder Rasmussen fra Hørdum for at dræbe den 59-årige Jan Jessen Petersen med skud fra et haglgevær. 

Drabet skete i Jan Jessen Petersens hjem i Hørdum i Thy.

Efter dommen mødtes den dømte med sin forsvarer.

- Altså, man forbereder sig jo mentalt på det. Det har min klient også gjort. Så han er ikke chokeret, men han er selvfølgelig ked af, at det faldt ud som det gjorde, forklarer forsvarer Stina Borup. 

Anderledes ser anklageren på sagen, slev om han gik efter at få manden dømt 13 års fængsel i stedet for de 12, det blev til.

- Jeg er meget tilfreds med, at den tiltalte er fundet skyldig og at strafudmålingen er landet der. Det er under alle omstændigheder en ganske lang straf, der er udmålt, siger senioranklager Claus Barnewitz Benner, Midt- og Vestjyllands Politi.

Under hele retssagen har Claus Funder Rasmussen fastholdt, at drabet skete ved et uheld. Derfor har nu også sammen med sin forsvarer besluttet at anke dommen til frifindelse.

- I og med at min klient, lige siden han blev fremstillet i grundlovsforhør i september måned, har nægtet sig skyldig i forsætteligt drab og sagt, at det her skete ved et uheld, så har vi anket dommen til frifindelse, siger forsvarer Stina Borup. 

- Det er simpelthen et spørgsmål om, hvorvidt der er bevis for, at det her har været et forsætteligt drab, og at det ikke er sket ved et uheld, som han selv har forklaret, siger forsvareren. 


Seneste nyt

fra Nordjylland