Gammel kolonihave kæmper for livet i Thisted

I Thisted kæmper kolonihaveforeningen Amager Thisted for livet. De prøver at finde en løsning, hvor de kan få lov at beholde kolonihaverne på grunden.

Den 1. maj udløb Kolonihaveforeningen Amager Thisteds lejeaftale egentlig med HBJ Projektudvikling, der ejer jorden, hvor foreningen har deres kolonihaver. Men kolonihaverne står endnu, og det er fordi, der stadig er forhandlinger i gang om eventuelt salg af grunden. 

Direktøren fra HBJ Projektudvikling vil dog ikke umiddelbart sælge grunden. 

- Jeg er i dialog med kolonihaveforeningen om salg af området, men jeg har sagt, at jeg ikke vil sælge det, hvis jeg ikke får et andet sted, der er ligeså attraktivt, siger Henrik Bojsen Jensen til TV MIDTVEST. 

HBJ Projektudviklings planer med grunden er at bygge attraktive boliger i Thisted, og det var også det, som grunden blev købt til for ti år siden. 

- Jeg ønsker i princippet ikke at opløse kolonihaveforeningen, men vi bygger boliger, og vi vil bygge nogle attraktive boliger i Thisted, siger direktøren. 

Foreningen kæmper for sagen

Hos Kolonihaveforeningen Amager Thisted kæmper man stadig for en løsning, hvor de kan få lov at blive på grunden. 

- Jeg kan kun håbe på, at de finder en løsning. Vi kæmper vores sag, siger formand Preben Christensen. 

- Jeg vil sammen med den yderligere bestyrelse promovere stedet overfor kommunen og andre. Borgerne ved, hvordan stedet er. Borgerne ønsker stadig at stedet skal bestå, siger formanden videre. 

Selve forhandlingerne har Amager Thisted dog ladet den landsdækkende kolonihaveforening, Kolonihaveforbundet, stå for. De har et møde med repræsentanter fra Thisted Kommune, hvor målet er at finde en løsning, hvorpå Amager Thisted kan fortsætte med at være kolonihaveområde. 

Håbet er, at Thisted Kommune kan finde en ligeså attraktiv grund til HBJ Projektudvikling, hvor de kan bygge deres attraktive boliger, og at kolonihaveforeningen så kan fortsætte med enten at leje eller eje grunden, som kolonihavehusene er på nu. 

Ingen alternativer

For Kolonihaveforeningen er det den eneste løsning, der kan redde dem. 

- Vi kan jo ikke bare flytte et andet sted hen. Det bedste ville være, at der var et sted, som han (HBJ Projektudvikling, red.) kunne få. Men jeg kan godt forstå ham. Han er forretningsmand. Han vil gerne bygge boliger og tjene penge, siger Preben Christensen til TV MIDTVEST. 

Selvom der ikke er mange mulige løsningsmodeller, så er der stadig optimisme hos formanden, selvom det ser svært ud. 

- Vi står i en svær situation, der skulle have været håndteret for lang tid siden, men jeg tror sagtens, at der kan findes en løsning, hvis der bliver givet lidt her og der, siger formanden. 

Mødet med Thisted Kommune finder sted om to uger og er en af de sidste chancer for Kolonihaveforeningen for at blive på grunden. 


Seneste nyt

fra Nordjylland