Flere hundrede thyboer siger ja tak til vindmøller

Vindmølleprojekter møder ofte stor modstand i lokalsamfundene, men i Thy arbejder en gruppe borgere nu for, at tre projekter bliver en realitet.

Flere hundrede thyboer går mod strømmen, men med vinden. Modsat mange andre vil de nemlig gerne have vindmøller til området. Faktisk kæmper de lige nu for, at tre projekter skal blive til noget. De er skuffede over, at et flertal i kommunalbestyrelsen vil droppe to af projekterne.

- Jeg er for grøn energi, og jeg er for vindmøller, og så må jeg også selv kunne leve med at være nabo til dem, ellers synes jeg, at det er lidt hult, siger Hanne Pedersen fra Sindrup.

quote Jeg er for grøn energi, og jeg er for vindmøller, og så må jeg også selv kunne leve med at være nabo til dem, ellers synes jeg, at det er lidt hult.

Hanne Pedersen, Sindrup

Hun bor godt 600 meter fra et sted, hvor der har været planer om at rejse seks vindmøller. Men det ser nu ud til at blive droppet.

- Jeg synes, at det er en skam. Politikerne har jo stemt for projektet så langt som indtil nu. Og der er jo brugt en masse tid og penge på at få projektet så langt frem, så jeg synes da, at de skal stå ved deres beslutninger, siger Hanne Pedersen.

På Facebook-gruppen "Ja til Vindmøller i Thy" kan man se, at mange er enige. Gruppen afleverede for nyligt 383 underskrifter til fordel for et af projekterne. Og i sommers samlede Hanne Pedersen også selv underskrifter.

- Det skal jo ikke kun negative være negative høringssvar, der kommer i en høringsperide. Vi, der er for, bliver jo også nødt til at gøre opmærksom på, at vi er her, siger hun. 

25 af 27 medlemmer af kommunalbestyrelsen har tidligere sagt ja til at gå videre med de tre projekter, men nu er stemningen tilsyneladende vendt.

- Det er nedtrykt og skuffende, at de ændrer holdning nu her på falderebet. De kunne have meldt ind for lang tid siden, at nu ønsker de ikke være med længere, siger formanden for Thisted Kommunes Klima-, Miljø- og Teknikudvalg, Kaj Kirk (DF).

Den konservative gruppeformand siger, at han egentlig gerne så flere møller i Thy. Men partiet ender formentlig med at sige nej til de to projekter af tekniske grunde.

- Det tillæg til kommuneplanen i sagen, som jeg først erfarer lige inden økonomiudvalgsmøde i sidste uge, den er så vidtgående i mine øjne, at den spreder langt mere end lige netop de tre projekter, vi har gang i her. Og det har aldrig været min opfattelse, at det skulle være tilfældet, siger Konservativt Folkepartis gruppeformand, Jens Kristian Yde.

Kommunalbestyrelsen har vindmølle-projekterne på dagsordenen på tirsdag.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland