Drifts- og anlægschef om maddike-problemer: Følg kommunens anbefalinger

Det er ikke ulovligt at bekæmpe maddiker med eksempelvis klorin, men Thisted Kommune har andre anbefalinger.

Klorin, insektgift og eddikesyre er nogle af de ting, som mange thyboere hælder i deres affaldsspande i forsøg på at holde maddiker væk.

For de har store problemer med netop maddiker i Thisted Kommune.

Men at borgerne vælger at bruge så kraftige midler, er kommunens drifts- og anlægschef, Ejgil Haurum. ikke glad for.

- Jeg kan godt forstå, at når man står og har fået maddiker, at man griber til lidt mere drastiske midler. Men vi anbefaler det ikke. Det er simpelthen af hensyn til miljøet. Men også til vores skraldemænds arbejdsmiljø, siger Ejgil Haurum.

”Følg anbefalinger”

Mange borgere i Thisted Kommune og fra andre steder i landet har kommenteret ivrigt på et opslag på TV MIDTVESTs Facebook-side fra lørdag, der omhandlede problematikken.

De mener, at det er nødvendigt at bruge skrappe midler. Men det er drifts- og anlægscheffen ikke enig i.

- Det, vi anbefaler, er, at man følger de vejledninger, der er på kommunens hjemmeside. Her skriver vi, at hvis du har fået maddiker, så sørg for at få skraldespanden spulet. Skyld gerne efter med rigtig varmt vand – gerne kogende vand. Skal der bruges lidt rengøringsmidler, så brug helt almindelige rengøringsmidler, som vi har dem i køkkenet. Så burde det alt andet lige være rigeligt, siger han.

Ejgil Haurum lægger vægt på, at intet er 100 procent sikkert i verden i forhold til at bruge de anbefalede råd.

Ikke ulovligt

Miljø er et af de samfundsemner, der fylder mest for tiden.

Under valgkampen til Folketinget var det et af de mest debatterede emner.

Men selvom emnet har været oppe i så lang tid, så er det stadig ganske lovligt at bruge de hårde midler til at fjerne maddikerne.

- Det er det jo ikke. Du kan købe det i et ganske almindeligt supermarked. Men for vore alles miljø – og igen for skraldemændenes arbejdsmiljø – så synes jeg, at man skal begrænse det til nærmest ingenting, siger Ejgil Haurum.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland