Formand for Thy Træf begræder dødsulykke: - Det er tragisk

Dødsulykken har sat en tragisk plet på Thy Træfs 40 år lange historie.

Beskeden om at 61-årige Erik Larsen Fjordvald i weekenden mistede livet i en ulykke på årets Thy Træf var hård at modtage.

Det fortæller formanden for Thy Træf, Nis de Lasson, der er berørt over hændelsen.

- Jeg havde det virkelig dårligt. Det er jo ganske tragisk, at noget så banalt som en dum teltpløk kan slå en mand ihjel. Man føler sig magtesløs. Det er virkelig dybt ubehageligt. Det er trist.

- Vi har holdt træf i 40 år, og vi har aldrig set noget lignende. Jeg sad herhjemme, da jeg fik opkaldet om, at jeg skulle skynde mig at komme ud på pladsen, fordi der var sket en skrækkelig ulykke. Der var ambulancer og lægehelikopter. Det var virkelig alvorligt, siger Nis de Lasson.

- Det er sort uheld

Ulykken skete på det store motorcykeltræf, da den 61-årige, der kommer fra Grindsted-egnen, ville stormsikre sit telt, og i den forbindelse blev han ramt af en teltpløk, som borede sig fast i halsen på ham.

Han blev efterfølgende fløjet til hospitalet i Aalborg, hvor han søndag mistede livet på grund af sine kvæstelser.

Episoden har givet stof til eftertanke for formanden.

- Nu vil vi selvfølgelig tænke over, at det kan være farligt, men vi har aldrig oplevet sådan noget før.

Kunne I have gjort noget anderledes?

- Jeg har ikke fantasi til at regne ud, hvad vi skal ændre på. De rejste deres telte i godt og stille vejr, hvor alting var i orden, og så kom der en storm, der strækker hele teltet ud til bristepunktet, og så er det forfærdelig tragisk, at den pløk slipper jorden. Så det er svært at forholde sig til, hvad man kan gøre, og hvad der skal til for at undgå det. Det er sort uheld.

- I tilfælde af storm, kan vi advare folk. Det er det, jeg føler, vi kan, lyder det fra Nis de Lasson.

Formanden har mandag sendt sine og træffets kondolencer til Erik Larsen Fjordvald og hans pårørende på Facebook. Kondolencen kan du læse herunder.


Seneste nyt

fra Nordjylland