Grand Prix-Anja er halvt nordjyde

Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

04:16

I aften skal 21-årige Anja Nissen forsøge at få Danmark videre til finalen i det internationale Melodi Grand Prix. Selvom Anja er født og opvokset i Australien, så er hendes forældre pæredanske. Og særligt i en lille by på Mors glæder de sig til aftenens show. Her kommer Anja Nissens mor og bedsteforældre fra - så de føler næsten, at hun er deres egen

1 af 2

I samarbejde med TV MIDTVEST

Selvom årets grand prix-vinder er født og opvokset i Australien, så stammer meget af hendes familie fra Mors.

Så er det i aften, at 21-årige Anja Nissen skal forsøge at bringe Danmark videre til finalen i det internationale Melodi Grand Prix i Ukraine.

Selvom Anja er født og opvokset i Australien, så er hendes forældre pæredanske – ja, faktisk er moren nordjyde.  

Moren Betina Nissen er opvokset i Øster Assels på Mors, hvor hendes far, Anjas bedstefar, havde et træværksted, der lavede møbler og kister. Værkstedet hed FIXO TRÆ.

Familien flyttede til Australien i 1972, da Anjas mor var 11 år gammel. De har dog flere gange været tilbage på Mors, for at besøge deres gamle venner, og Anja har også selv været i Øster Assels.

- Jeg var der, da jeg var 11 år, og jeg så blandt andet huset, hvor min mor boede. Det var meget hyggeligt, og min mor fortalte mig om, at min morfar var møbelsnedker og bedemand i byen, fortæller Anja Nissen. 

 

I dag er der stadig mange i Øster Assels, der kan huske familien FIXO TRÆ, og de føler næsten, at Anja er deres egen.

- Det kom allerede frem dagen efter, at det var FIXO TRÆ’s barnebarn, der havde vundet grand prix’et, og så var folk da stolte over det. Det er da helt sikkert fordi hun stammer fra Øster Assels, at hun kan synge så godt, fortæller Gunnar Mogensen, der blandt andet var med til at mure, da FIXO TRÆ skulle have lavet nyt værksted i 60'erne.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord