Gruppe indsamler underskrifter mod kystnære vindmøller

En landsdækkende gruppe vil have energiforliget fra 2012 om kystnære vindmøller revurderet. Derfor er gruppen gået i gang med at indsamle underskrifter.

Kystnære vindmøller små fem kilometer fra kysten er ødelæggende for både kysten og de kystnære farvande. Det mener den landsdækkende gruppe ’Kystnære Møller Nej Tak’.

Gruppen er gået sammen om en underskriftsindsamling for at få regeringen og et flertal i Folketinget til at revurdere det energiforlig, der blev indgået i 2012. Gruppen vil have, at regeringen skal udvide de nuværende havvindmølleparker i stedet for at sætte havvindmøller op tæt på kysten. Og hvis regeringen vil sætte havvindmøller op andre steder, skal de længere væk fra kysten.

- Planerne bør revurderes, så man bruger de områder, hvor der allerede er havvindmøller, siger Carsten Johansen, som taler på vegne af området ved Vesterhav Nord.

Bekymrede for naturoplevelsen

Carsten Johansen og de andre i gruppen er bekymrede for deres kyster. Han mener, at det kommer til at påvirke sommerhusudlejningen, naturoplevelsen og salget af sommerhuse, hvis der bliver sat vindmøller op i havet ud for Vesterhav Nord og andre steder i Danmark.

- Jeg er bekymret for, at nogen bliver trætte af naturoplevelsen, og at de skræmmer nogen væk. Jeg tror, de fleste vil blive træt af de eventuelt kommende vindmøller, siger Carsten Johansen.

For ham handler det både om at beskytte udsigten og naturoplevelsen, men i høj grad også at beskytte den uberørte natur, man kan finde på vestkysten.

Han understreger til TV MIDTVEST, at gruppen ikke er imod vindmøller og grøn energi, men at han mener, at der er andre mulige planer end energiforliget fra 2012.

Indsamlingen startede i går tirsdag, og allerede i dag onsdag har gruppen indsamlet over 300 underskrifter. 


Seneste nyt

fra Nordjylland