Gymnasium mangler parkeringspladser: Flere elever har egen bil

Flere gymnasieelever vil være uafhængige af offentlige transportmidler.

Gymnasiets parkeringspladser taler deres tydelige sprog.

Det er blevet mere normalt for gymnasieelever at have en bil, så de kan køre til gymnasiet, og der er kamp om parkeringsbåsene ved Thisted Gymnasium.

- Oftest er der ingen pladser, hverken her eller omme på den anden side af gymnasiet, fortæller Amanda H. Rasmussen, der hver dag kører til gymnasiet i Thisted fra hjemmet i Thorsted. 

Mange af de unge studerende vælger i disse år at investere deres sparepenge i en bil, fordi det giver mere frihed.

- Man er ikke tvunget til at skulle tjekke buspladsen eller skulle spørge sine forældre, om de har tid til at køre en. Man kan bare sige, at nu kører man, siger Amanda H. Rasmussen.

Busserne passer ikke

I en landsdel med lange afstande, giver bilerne mere fleksibilitet i en presset hverdag.

- Jeg kan bruge bilen i andre tilfælde, end når jeg skal i skole. Det er jo ikke altid, at busserne lige passer, forklarer gymnasieeleven Emil Lauritsen fra Vang.

Det kommer ikke bag på rektoren på Thisted Gymnasium, Søren Christensen, at flere af eleverne foretrækker at have deres egen bil.

- Det lægger fint i tråd med den tendens, at vi skal være frie og individuelle, forklarer han og tilføjer:

- Der foregår rigtigt meget andet på et gymnasium. Der er teaterkoncert, der er drama, idræt og lektiecaféer, og hvis man er afhængig af en bus, der kun kører på bestemte tidspunkter, så er der nogen, der fravælger de ting.

Han er godt klar over, at elever og personale efterhånden har svært ved at finde et sted at parkere deres biler.

- Vi står i den situation, at vi skal have renoveret nogle cykelskure, og der går vi og overvejer, om vi skal rive dem ned og etablere parkeringspladser der i stedet, siger rektor Søren Christensen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland