Ingen brokker sig: Her skal børnene gemme telefonerne væk

65 børn og unge har fået besked på at gemme telefonerne væk i fire dage.

Det er sjældent, at man kan se udover en gruppe af 65 børn og unge uden at se en eneste mobilskærm. Men det er ikke desto mindre tilfældet i Klitmøller i disse dage.

Her er der gang i campen Young Gun Classic, hvor børn mellem seks og 18 år deltager i vandaktiviteter i efterårsferien.

Campen er blevet gjort helt skærmfri, og arrangør Torben Kornum har her på den sidste dag ikke set en eneste, der har valgt at snyde.

- Ikke en eneste. Og samtidigt har vi heller ikke set nogen, som er udenfor, og vi har set flere nye venskaber end tidligere, så det er skønt, jubler han.

Deltagerne er mellem seks og 18 år, og de har ikke haft problemer med at holde sig fra telefonerne.
Deltagerne er mellem seks og 18 år, og de har ikke haft problemer med at holde sig fra telefonerne.
Foto: Young Gun Classic

Ingen protester

På campen kan de unge deltagere selv vælge, om de vil surfe, kitesurfe, svømme eller lave andre vandaktiviteter. Samtidigt fortæller Torben Kornum, at sammenhold altid har været en vigtig kerneværdi.

Idéen kom, da de lagde mærke til, at der altid var nogen, der sad med en skærm, og da de præsenterede det for deltagerne var der ingen, der brokkede sig.

- Forældrene er med på campen, og de overholder det også. De spørger, hvordan det kan lade sig gøre, men der kan jeg ikke andet end at trække på skuldrene. Jeg tænker, vi har noget, der er mere spændende end en skærm, siger Torben Kornum.

Young Gun Classic har kørt i 15 år. Der er ikke nogen konsekvens, hvis man bliver grebet med for eksempel en telefon eller tablet. Det har ikke været nødvendigt.

Børnenes kærlighed til vand er et fast tema for campen.
Børnenes kærlighed til vand er et fast tema for campen.
Foto: Young Gun Classic

Seneste nyt

fra Nordjylland