Kapløb med tiden: Husejere håber på hård kystsikring

Beboerne i Lild Strand satser på, at kystsikringen er på plads før den næste store storm.

Tre husejere i det lille fiskerleje Lild Strand i Thisted Kommune er lige nu ude i et kapløb med tiden.

Deres huse er i fare for at styrte ned på stranden, og de har derfor søgt Kystdirektoratet om lov til at lave en hård kystsikring, hvilket vil sige, at man beskytter kysten ved hjælp af sten eller beton. 

Havet har ædt en stor del af skrænten. Det var tæt på at gå helt galt under stormen Urd sidste år, og beboerne frygter for konsekvenserne, hvis der kommer en ny kraftig storm. inden kystsikringen er på plads.

- Jeg håber da, at vi får tilladelsen, så vi kan komme i gang med at sikre vores huse, siger en af de tre husejere, Else Dam.

Hvor hurtigt ansøgningen kan behandles, er stadig usikkert, men sagen har høj prioritet hos Kystdirektoratet.

- Vi ser jo på, hvor akut situationen er, og det er klart, at jo mere akut, desto hurtigere vil vi behandle sagen, siger Hans Erik Cutoi-Toft, der er områdechef i Kystdirektoratet.

Husejerne skal selv betale for kystsikringen, hvis de altså får grønt lys. Regningen ventes at løbe op i en million kroner. Til gengæld har Thisted Kommune betalt regningen til konsulentfirmaet Cowi, som har hjulpet beboerne med at lave ansøgningen.

- For ikke at forsinke sagen mere end højst nødvendigt betaler vi konsulentbistanden, forklarer formanden for kommunens udvalg for klima, miljø og teknik, Kaj Kirk (DF).


Seneste nyt

fra Nordjylland