Købmand fandt butikstyv via Facebook - men metoden er ulovlig

Købmand i Thisted fandt butikstyv ved hjælp af Facebook. Metoden er dog ulovlig, fastslår politiet. Den ene gerningsmand er fortsat efterlyst.

Der kan være ventetid forbundet med at anmelde butikstyverier til politiet.

Og netop derfor valgte Spar-købmanden i Thisted den 4. december at tage affære på egen hånd og efterlyse to butikstyve på Facebook. 

- Det er den mulighed, vi har, når politiet ikke har tid til at hjælpe os, lyder det fra købmand Anders Nyby, der står bag opslaget. 

I opslaget skriver købmanden ikke direkte, at det er en efterlysning for tyveri:

- Hjælp os i denne søde juletid! I torsdags (den 4. december, red.) havde vi besøg af disse flotte unge mænd, de glemte noget meget værdifuldt i butikken. Er der nogen der kan hjælpe med at finde frem til dem?, står der.

Ulovligt Facebook-opslag

Men metoden er alligevel ulovlig, fastslår vicepolitiinspektør hos Holstebro politi, Allan Laustsen, overfor TV MIDTVEST.

- Det må man ikke. Det er en overtrædelse af lovgivningen. Som borger må man ikke efterlyse nogen på den her måde. Det har der igennem tiden været mange diskussioner om. 

- Nu skal vi lige selv undersøge sagen nærmere rent juridisk. Vi er selv ved at efterlyse gerningsmændene. Jeg kan ikke gå nærmere i detaljer nu, siger Allan Laustsen.

Opslaget fjernet og én gerningsmand fundet

Politiet har siden været i kontakt med Thisted-købmanden og bedt om at få opslaget fjernet. En opfordring, man har rettet sig efter i Thisted.

- Opslaget er pillet ned, og det er fint nok. Vi har selv fanget den ene af tyvene, lyder det fra Anders Nyby.

- Jeg er sikker på, de ikke kommer her og handler igen. Opslaget var lige så meget til skræk og advarsel for andre, der kunne finde på at stjæle i vores butik.

Politiet leder fortsat efter den anden gerningsmand.

Han beskrives som 25-35 år, 180 cm høj og østeuropæisk af udseende. Han er almindelig af bygning og velsoigneret. Han var iført blå cowboybukser, mørk jakke med hætte og hvidt foer samt mørke sko med hvide såler. Han bar desuden en sort skuldertaske.

Kontakt politiet på telefon 114, hvis du kan genkende manden.

Købmandens Facebook-opslag nåede at blive delt næsten 2.000 gange, inden det blev slettet.


Seneste nyt

fra Nordjylland