Lægeklinik på Mors får ny mulighed for at skaffe læger

Nyt tiltag skal gøre det mere attraktivt for læger at arbejde i Region Nordjylland.

En lægeklinik på Mors kan nu som den første i landet skaffe læger på en ny måde. Torsdag gav Sundhedsministeriet grønt lys til, at en læge kan være ansat både på klinikken og samtidig på et sygehus. Det sker i et nyt forsøg på at trække flere læger til yderområderne. 

- Vi har godt vidst, at der har skulle findes en løsning her i løbet af i år, så det er en glædelig nyhed for os alle sammen, siger Kirsten Olesen, der er ledende sygeplejerske i regionsklinikken i Øster Jølby. 

Torsdag havde hun besøg af formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Liselott Blixt samt Regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman, og de kom altså med den gode nyhed om, at en læge nu kan være ansat to steder samtidig. 

Region Nordjylland har drevet klinikken på Mors i mere end et år, men det har været svært at skaffe læger til patienterne.

- Når man har ringet herhen, så har man jo aldrig vidst, om det var en fra Ukraine eller Aalborg, der kom, siger Edvin Klemmensen, der er patient i klinikken. 

Der var altså brug for nytænkning for at trække læger til, og nu har regionen som det første sted i landet fået lov til et forsøg, der skal afprøve nye metoder til bedre lægedækning. 

- Vi ser jo helst, at vi har nogle privat praktiserende læger, men når vi ikke kan få det, så må vi jo lokke dem hertil og finde ud af, hvad der skal til, siger Liselott Blixt (DF).

I Øster Jølby betyder det, at regionen nu må drive klinikken de næste seks år. Det giver mulighed for at opslå faste stillinger og kombinere ansættelse på klinikken med ansættelse på et sygehus. 

- Jeg tror, at det vil gøre det nemmere for os at rekruttere. Vi kan allerede se nu, at nogle af de dele-stillinger, som vi har slået op på sygehuset i Thisted, er blevet besat, fordi man gerne vil arbejde på den her måde, siger Ulla Astman (A).

Den nye løsning kan være et skridt i den rigtige retning. Maria Skovborg, der er nyuddannet læge og arbejder på sygehuset i Thisted, er positivt stemt overfor tiltaget.

- Jeg synes, at det lyder rigtig spændende, fordi man forhåbentlig får det bedste af begge verdener. Det vigtigste for mig i sådan noget er, at hvis man kommer ud i en regionspraksis, så har man stadig det der praktiserende læge forhold til patienterne, siger hun. 

Regionsklinikken på Mors har i øjeblikket ansat to faste udenlandske læger og to danske vikarer.


Seneste nyt

fra Nordjylland