Landsholdskonflikt udskyder Thisted-kamp

Thisted FC's kommende pokalkamp er udskudt, fordi modstanderklubben pludselig har fået fem landsholdsspillere i truppen.

Konflikten mellem landsholdsspillerne og DBU (Dansk Boldspil-Union) ramler nu ind i Thisted FC's kampprogram i pokalturneringen. Onsdag skulle Thisted nemlig have mødt den fynske 2. divisionsklub, Tarup Paarup IF, men ifølge TV2 Fyn vil fem spillere fra den fynske klub hellere snøre støvlerne mod Slovakiet i en landskamp.

Derfor er den planlagte kamp i Sydbank Pokalen udskudt til den 12. september.

- Vi har selvfølgelig været mentalt indstillet på at skulle ud og spille kampen i morgen, så det ville være skønt at få den overstået, men det må vi acceptere, siger direktør Karl Kristian Guldhammer fra Thisted FC til TV MIDTVEST.

Klubben blev allerede tirsdag morgen gjort opmærksom på, at der ville komme en ændring af kampprogrammet i løbet af dagen.

- Vi var klar til at rejse, så der er noget praktisk med busser og sådan, vi skal have fikset, men jeg regner ikke med, at det får den helt store betydning, siger Karl Kristian Guldhammer.

Har forhandlet siden nytår

Konflikten drejer sig om, at aftalen mellem herrelandsholdet og DBU omkring vilkårene for at spille på landsholdet udløb i august. Parterne er stadig ikke nået til enighed om en ny aftale, selvom de har forhandlet siden nytår.

Nu har DBU samlet et alternativt landshold af 2. divisionsspillere, som skal møde Slovakiet i en venskabskamp. Det har DBU gjort for at undgå store bøder og eventuelt udelukkelse af slutrunder fra det europæiske fodboldforbund, UEFA, hvis Danmark ikke stiller et landshold til kampen.

Ifølge direktøren i Thisted FC har spillerne i klubben mandag holdt et kort møde om konflikten, men klubben har altså ikke spillere med på det alternative landshold.


Seneste nyt

fra Nordjylland