Minister: Jeg er klar til at snakke for fiskerne

Fiskerikommunerne slår nu et slag for mere enighed i fiskerierhvervet. Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen er klar til at gå i dialog.

Efter ønske fra borgmestrene fra fiskerikommunerne er Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen klar til at invitere partierne bag fiskeripakken ind til drøftelse.

- Jeg håber, at partierne vil lytte til kritikken fra borgmestrene og være indstillet på at tale om pakken, så vi kan finde en løsning, hvor fiskerne ikke ender som tabere, siger Esben Lunde Larsen.

quote Jeg håber, at partierne vil lytte til kritikken fra borgmestrene og være indstillet på at tale om pakken.

Esben Lunde Larsen,  Miljø- og Fødevareminister, Venstre 

I en pressemeddelelse skriver netværket, at det er afgørende for erhvervet og de nord- og vestjyske kommuner, at der indgås en bred politisk fiskeriaftale, der kan sikre mere stabilitet. Dermed siger kommunerne fra overfor den politiske uenighed, der har præget erhvervet den seneste måned.

- Jeg kan se, at en række af de store fiskerikommuner med borgmestre fra både Venstre og Socialdemokratiet ikke er begejstret for fiskeripakken, som blev vedtaget uden om regeringen. Fiskerne selv er heller ikke glade for pakken, og derfor vil jeg nu invitere partierne bag pakken til en drøftelse om, hvordan vi får tingene til at fungere, siger fødevareministeren.

 

NORDJYSK FISKERIKOMMUNE NETVÆRK

Består af borgmestrene i Morsø, Jammerbugt, Frederikshavn, Hjørring, Læsø og Thisted Kommuner. Derudover står også borgmestrene i Lemvig og Ringkøbing-Skjern bag pressemeddelelsen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland