Minister: Nul internet til eksamener

Undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance foreslår nul internetadgang til eksamener. Et forslag, der møder modstand fra gymnasier og politikere.

Indtil nu har det været helt legalt at bruge internettet, i forbindelse med eksamener på landets gymnasier. Men det er måske slut nu. Undervisningsminister Merete Riisager fra Liberal Alliance foreslår i dag, at internettet skal lukkes helt ned i forbindelse med eksamener på de danske gymnasier. Et forslag de slet ikke forstår på Thisted Gymnasium.

- Man kunne godt nøjes med at blive bedre til at få fat i dem, der snyder. Men internettet har helt klart så mange fordele, som jeg synes, man hælder ud med badevandet, og det er synd, synes jeg, siger Søren Christensen, Rektor, Thisted Gymnasium.

Forslaget kommer, for at forhindre snyd på de danske gymnasier. Men rektor Søren Christensen tror ikke, at det vil ændre ved problemet, hvis man slukker for nettet.

internettet har helt klart så mange fordele, som jeg synes, man hælder ud med badevandet, og det er synd, synes jeg.

Søren Christensen, Rektor, Thisted Gymnasium

- Vi skal stadigvæk finde dem, der snyder, og hvis det er, så skal der også være nogle konsekvenser for deres uddannelse. Men at begynde at ændre et helt system for det, synes jeg er for meget, siger Søren Christensen, Rektor, Thisted Gymnasium.

Ministeren har et gammeldags skolesyn

Undervisningsministeren fremlagde i dag sit forslag overfor forligskredsen. Hun kan egenrådigt bestemme, om forslaget bliver en realitet eller ej, men flere partier, heriblandt SF og Socialdemokratiet, har allerede meldt ud, at de er kritiske overfor regelændringen.

- Vi har en reform, der er fjorten dage gammel, og så kommer ministeren med det her gamle sortsyn af et skoleforsøg i forhold til at kunne afskaffe internettet til prøverne, siger Annette Lind, MF, Soc.dem., Holstebro Kommune.

Forligskredsen er indkaldt til møde med ministeren – et møde, Annette Lind mener, virker unødvendigt.

- Når ministeren meddeler de her ting igennem pressen, så synes vi sådan set, at det møde, vi skulle have, det er helt unødvendigt. Vi har appelleret til, at hun tænker sig om en ekstra gang, for det her er altså imod, hvad vi har besluttet i forligskredsen, siger Annette Lind, MF, Soc.dem., Holstebro Kommune.

Skulle nul internet under eksamen blive en realitet, ser Thisted Gymnasiums rektor én enkelt fordel.

- Fokus på at anvende metoder og fordybe sig i et fag er noget andet, hvis du skal lære det udenad fremfor at vide, hvor du skal søge efter informationerne, og det synes jeg godt, der kan komme noget positivt ud af, siger Søren Christensen, Rektor, Thisted Gymnasium.


Seneste nyt

fra Nordjylland