Minister vil erstatte brovagter med computer

I mange år har brovagterne været en fast del af livet i og omkring Limfjorden. Nu vil transportministeren erstatte brovagterne med en computer.

Peter Jepsen fra Løgstør har været brovagt i 21år. Her har han åbnet og lukket Aggersundbroen ved Limfjorden, men ser det ud til, at den tid snart er forbi.

Der er nemlig udsigt til at brovagterne bliver erstattet af en computerstyret sensor i København.

-Jeg synes det er en dårlig ide. Det vil give så mange problemer, hvis det hele skal styres fra København, siger Peter Jepsen og fortsætter:

- Det vil tage enormt lang tid, hvis der sker noget, som skal laves. Først skal der tilkaldes fagfolk, så skal de komme til broen, og først herefter danne sig et overblik. Noget som en brovagt i langt de fleste tilfælde hurtigt ville kunne ordne.  

I første omgang er planen, at brovagterne på Vildsundbroen og broen over Aggersund skal erstattes af en computer.

- Vi får ikke rigtig noget at vide. Det er kun rygter, som løber rundt. Det er vist meningen, at Vildsundbroens brovagter skal erstattes i 2017, også Aggersundbroen bagefter.    

quote De gør jo det her for at spare. Men om de rent faktisk kan spare på det i sidste ende, det må jeg indrømme - det tvivler jeg på.

Peter Jepsen, brovagt på Aggersundbroen

I følge regeringspartiet venstre sker erstatningen af brovagterne for at give bedre service i lokalområdet.

- For mig at se, så drejer det sig om, at vi bruger teknologien til at sikre bedre service ved at have en døgnovervåget bro, som kan betjenes 24 timer i døgnet året rundt. Det giver sådan set bedre service fremad, end vi har i dag, siger Torsten Schack Pedersen, medlem af Transportudvalget for Venstre til MIDTVEST.

Ifølge Peter Jepsen handler erstatningen af brovagter ikke om at give service. Han tror det drejer sig om at spare penge.

- De gør jo det her for at spare. Men om de rent faktisk kan spare på det i sidste ende, det må jeg indrømme - det tvivler jeg på, siger brovagten.    

Morsøs venstreborgmester Hans Ejner Bertelsen er heller ikke glad for udsigten til, at der ikke skal være personale på brovagten.

- Vi har behov for den personlige service. Der er nogle ting man ikke kan klare per fjernbetjening. Og hvis man har et ønske om at teste det her, så synes jeg man skulle starte i København, siger han til MIDTVEST. 


Seneste nyt

fra Nordjylland