Ministerbesøg på fiskekutter skal belyse kystfiskeriets problemer

Mogens Jensen var i dag på besøg på en kystfiskerkutter, hvor han fik sig en snak med besætningen om kystfiskeriets udfordringer.

Kystfiskerkutteren HM96 Janni havde i dag besøg fra Christiansborg. Den socialdemokratiske minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, Mogens Jensen, var nemlig med ombord, for at blive klogere på kystfiskeriets udfordringer.

 

Han virker meget lyttende, og så håber vi på, at han også hører efter.

Kim Pedersen, ejer, HM96 Janni

Inden afgang var kutterens ejer forventningsfuld.

- Det er jeg da spændt på at få ministeren med. Jeg glæder mig til at forklare ham vores situation omkring kystfiskeri, siger Kim Pedersen.

Også ministeren gik spændt til opgaven.

- Jeg har glædet mig til at komme ud og sejle med en trawler, det er jo en måde at få virkeligheden helt op under neglene, siger Mogens Jensen.

- Vi skal selv forsøge at finde nogle gode løsninger

Efter mødet på kutteren gør skibberen status.

- Indtil videre er besøget meget positivt. Han virker meget lyttende, og så håber vi på, at han også hører efter, siger Kim Pedersen.

Også formand for Hanstholm Fiskeriforening er Jan Hansen er godt tilfreds med dagens samtaleemner.

- Vi har fået snakket om en masse forskellige ting. Eksempelvis måde brexit og den potentielle nye kystfiskordning, siger Jan Hansen.

Ministeren selv syntes, det havde været rigtig godt at se de forhold, som nogle af de danske kystfiskere arbejder under.

- Vi skal selv forsøge at finde nogle gode løsninger, der sikrer fremtiden for dansk fiskeri, siger Mogens Jensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland