Morten kunne lugte benzin – og så mærkede han eksplosionen

Morten Osmann Jørgensen passerede helt tilfældigt slikbutikken i Thisted få øjeblikke, før bygningen eksploderede.

Morten Osmann Jørgensen var helt tæt på den eksplosion, som natten til torsdag rystede hele gågaden i Thisted.

Det fortæller han til TV MIDTVEST dagen efter den voldsomme episode. Faktisk så han den formodede gerningsmand, en 20-årig mand som politiet har anholdt og sigtet i sagen, forlade stedet lige inden slikbutikken eksploderede. 

- Lige som jeg passerer, ser jeg en mand have rimelig travlt med at komme ud derfra. Jeg tænkte over, at der duftede kraftigt af benzin, men så tænkte jeg ikke mere over det, siger Morten Osmann Jørgensen. 

- Da jeg så når 50 meter længere ned ad vejen, hører jeg pludselig et ordentligt brag bag mig, og det er sådan, jeg kan mærke det i hele kroppen. Det skubber mig nærmest fremad.

Se Morten Osmann Jørgensen fortælle om oplevelsen her:

I chok: Skulle hurtigt væk

Morten Osmann Jørgensen fik alarmeret politiet. Ifølge eget udsagn var han i panik, da han ringede 112. Bagefter var der kun én ting i hovedet på ham.

- Min første reaktion var, at jeg skulle væk, og at jeg ikke skulle ses af nogen. Jeg var bange for, at der skulle komme en eller anden og have set mig som vidne og komme efter mig.

 Oplevelsen sidder stadig i kroppen på ham.

- Det var en chokerende oplevelse. Det er ikke noget, man forventer, når man kommer gående en helt normal onsdag aften klokken halv et om natten. Jeg var nede på McDonalds og hente en burger. Det er svært at forholde sig til, at det faktisk skete. Men det kan man jo tydeligt se, at det gjorde, lyder det fra Morten Osmann Jørgensen. 

Politiet skred til anholdelse i nat

Midt- og Vestjyllands Politi anholdt den 20-årige mand klokken 04.00 torsdag morgen. Han er nu sigtet for brandstiftelse.

Eksplosionen ramte slikbutikken i gågaden i Thisted med så stor kraft, at meget af inventaret i butikken blev slynget ud på gaden, som var fyldt med glasskår, ligesom en gavl blev blæst omkuld.

Området er nu afspærret på grund af nedstyrtningsfare.

Den anholdte skal i grundlovsforhør torsdag eftermiddag.


Seneste nyt

fra Nordjylland