Musik, ballet og Thy gik op i en højere enhed på stranden

Verdensballetten med dans og klassisk musik i verdensklasse indtog lørdag for første gang nogensinde Høfde 90 i Agger. 1400 mennesker var mødt op.

Lørdag åbnede den internationale skulpturfestival i Agger. Det skete med en ganske usædvanlig forestilling på stranden.

Verdensballetten med dans og klassisk musik i verdensklasse indtog for første gang nogensinde Høfde 90 i Agger.

Og udsigten til at kunne opleve den fine og skrøbelige ballet omgivet af Vesterhavets stærke kræfter trak fulde huse, og i de mange stole på stranden var der skyhøje forventninger:

- Sådan nogle omgivelser det findes jo ikke bedre, fortæller Ernst Jensen, der havde taget turen til Agger fra Skive.

 
 
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Anmelderne har kaldt det en "gennemcharmerende og stjerneforførende oplevelse."  I dag kunne 1400 mennesker på stranden i Agger så lade sig forføre.

- Altså de er så smidige, og jeg tror, vi får dem op i luften også. Jeg tror, det bliver rigtigt flot, siger Inge Marie Jensen, der fulgtes med sin mand fra Skive.

En forestilling netop her, hvor Vesterhavet møder Agger, var en udfordring, som ensemblet, med operasanger og stifter Jens-Christian Wandt i spidsen, i den grad havde set frem til. 

- Jeg tror ikke, vi har prøvet nogle rammer, der er så vilde, og hvor naturen i den grad spiller ind som i dag. Jeg forventer mig en forestilling, hvor det hele går op i en højere enhed både kunstmæssigt og på scenen. Men også det som vi oplever både med havet, med klitterne, med luften og med blæsten, siger Jens-Christian Wandt, der er leder af Verdensballetten.

 
 
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Det er nogle af verdens dygtigste internationale balletdansere fra kompagnier som The Royal Ballet of London og Mariinsky Ballet fra Skt. Petersborg, der i dag havde fundet vej til Vesterhavet.

For den lokale ildsjæl Hans Erik Nørgaard var forestillingen i dag kulminationen af års arbejde.

- Jeg har det bare så godt. Jeg er så lykkelig over, at det her det lykkes, siger formand for Høfte 90, Hans Erik Nørgaard.

90 minutter senere var successen i hus, og Verdensballetten havde på en augustdag taget Agger med storm.

- Det var rigtigt godt og sikke nogle omgivelser herude. Det var helt fantastisk, konkluderer Ernst Jensen.

- Levede det op til forventningerne?

- Helt sikkert og jeg beundrer de mennesker, der har fået det op at stå. Men det var også fantastisk at se de der kroppe, hvad de kan, og de kan huske det der. Det synes jeg, det er helt vildt, siger Inge Marie Jensen.

Verdensballetten bliver i landsdelen. I morgen kan den opleves for fjerde gang på Nørre Vosborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland