Syv indbrud på en nat: Ny bølge af indbrud i håndværkerbiler

Den seneste bølge af indbrud i håndværkernes varebiler har ramt Nykøbing.

Bølgen af indbrud i håndværkerbiler er nu rykket til Nykøbing. Natten mellem tirsdag og onsdag var der indbrud i syv håndværkerbiler i Nykøbing – blandt andet på Solsortevej og Kærvej.

- Tyvene laver et hul i skydedøren og bryder på den måde låsen op, og så stjæler de det værktøj, der er i bilen, forklarer Jørgen Jensen, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Thisted.

Indtil nu er indbrudene i tre af bilerne blevet gjort op, og her er der stjålet værktøj for henholdsvis 50.000 kroner, 25.000 kroner og 15.000 kroner.

- Det er især elværktøj tyvene går efter. Det er noget, der er nemt at omsætte, siger Jørgen Jensen.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der kan have oplysninger om indbruddene.

Sådan så Allan Saabys Ford Transit ud efter tyve havde brudt låsen op. Kun et lille hul i bilens sidedør afslører indbruddet.
Sådan så Allan Saabys Ford Transit ud efter tyve havde brudt låsen op. Kun et lille hul i bilens sidedør afslører indbruddet.
Foto: Privat

Indbrudsbølge i hele Midt- og Vestjylland

For mindre end to uger siden var der 13 indbrud i håndværkerbiler på kun fire døgn i Midt- og Vestjyllands Politikreds. Værktøjstyvene har blandt andet huseret i Herning, Ikast, Ringkøbing, Tarm og Brande.

- Det er voldsomt, og vi gør alt det vi kan. Men desværre er antallet af de her indbrud eksploderet de seneste år. Der er ikke ret mange opklaringer i det. Og det er måske fordi, de er så hurtige, sagde Poul Fink fra Central Efterforskning hos Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST den 23. august, hvor der også var en bølge af indbrud i håndværkernes varebiler.

Efterforskeren forklarer, at tyvene ofte er hurtigt væk, før politiet kan nå at have indhentet videoovervågning og lave afhøringer, der bringer dem tættere på tyvene.

De tyve, det er lykkes Midt- og Vestjyllands Politi at pågribe de seneste år, er fra Østeuropa.


Seneste nyt

fra Nordjylland