Ny DAB-kanal vil udfordre branchen: Vil lave radio til unge

Radio Limfjord vandt i går udbuddet om den nye radiokanal. I dag glæder radiochefen sig til at lave kulturradio for unge.

Radiochefen for Radio Limfjord måtte nive sig i armen for at forstå, at han og resten af teamet bag Radio Loud vandt den nye DAB-kanal.

Dagen derpå har den gode nyhed nærmest ikke nået at bundfælle sig.

- Vi har bare gået og ventet, og så kom det positive resultat. Det var bare fantastisk, siger Allan Josefsen.

Radio Limfjord er en af de i alt ni lokalradiostationer, der sammen med Roskilde Festival, Nationalmuseet, teatret Mungo Park og Danske Studerendes Fællesråd udgør den nye ungdomsradiokanal Loud.

Radiochef: - Jeg er meget stolt

I går kom nyheden om, at Radio Loud bliver en realitet.

Radiokanalen vandt sendetilladelsen i konkurrence mod Radio24syv og DK4 Radio. Det betyder, at lokalradioen Radio Limfjord nu skal producere radio til den nye DAB-kanal.

- Folk er meget glade og meget stolte over, at en forholdsvis lille radio er gået ind og har kæmpet, siger Allan Josefsen, der er radiochef på Radio Limfjorden.

Radiochefen har hele tiden troet på, at sammenslutningen Radio Loud kunne vinde udbuddet.

- Jeg tror 100 procent på det, og det har jeg gjort hele vejen. Der er rigtig mange, der har sagt til mig, at vi er oppe imod nogle store nogen. Men det behøver ikke altid at være de store, der løber med den, fortæller Allan Josefsen.

FAKTA OM RADIO LOUD

  • Radio Loud sender fra 1. april 2020.
  • Radiokanalen får 70 mio. kroner i årlig støtte fra medieforliget og public service-puljen.
  • Kanalen får støtte i fire år.
  • Radio Loud fokuserer primært på de 15 til 32-årige.
  • Radio Loud er en sammenslutning af ni lokalradioer, Roskilde Festival, Nationalmuseet, teatret Mungo Park og Danske Studerendes Fællesråd.
  • De ni lokalradiostationer er Radio Diablo fra Sydfyn, Radio Limfjord, Radio Max, Radio Globus, Radio Viva, Radio Victoria, Classic Rock Århus, Classic Rock København og Din Radio Østjylland.
  • Blandt de ni lokalradiostationer er Radio Max fra Ringkøbing og Radio Limfjord fra Mors fra vores landsdel. 

Radio til unge af unge

Radio Limfjord skal lave kulturradio for de unge, og Allan Josefsen mener, at området har masser af kultur at byde på med Cold Hawaii og kulturmødet.

Ingen radiokanal har endnu knækket koden til, hvordan man får de unge til at høre radio. Men det tror radiochefen, at Radio Limfjord kan lave om på.

- Jeg tror, at radiobranchen lidt har været voksne mænd, der har villet være ung med de unge. Jeg er helt sikker på, at vi skal have fat i unge, der skal tale til de unge, siger Allan Josefsen.

Missionen for Radio Limfjord er klar - de vil tage kampen op mod streamingtjenester.

- Jeg tror, at hvis ikke vi tager den her på os og får fat i de unge mennesker, så dør radio om 20 år. Så er der ikke nogen, der hører radio, siger Allan Josefsen.

Inden Radio Limfjord går i kamp, skal de have bygget flere produktionslokaler og ansat flere folk.

- De folk, der er ansat på Mors er fuldt beskæftiget allesammen, så det bliver nyansættelser, der skal producere det her nye radio, siger Allan Josefsen.

Radiochefen for Radio Max fra Ringkøbing har tidligere sagt, at lokalradioen hver uge vil producere en til to udsendelser fra Ringkøbing-Skjern Kommune til Radio Loud.


Seneste nyt

fra Nordjylland