Ny øl er en hyldest til mor Edith fra Jesperhus

03:31

I samarbejde med TV MIDTVEST

Mor er den bedste i verden, mener Thisted Bryghus og præsenterer en ny øl, der skal hædre kvinden, der var med til at grundlægge ferieparken.

Thisted Bryghus lancerer snart en ny øl. 

Der bliver tale om en blomsterøl. Den brygges på rosenknopper fra Jesperhus Feriepark på Mors og er tænkt som en hyldest til en helt specielt kvinde: Edith Overgaard der sammen med sin mand Niels Overgaard grundlagde Jesperhus.

- Min mor var ligesom en mor skal være. Hun var god til at tage sig af os, til at lege med os og til drille os, fortæller direktøren for Jesperhus, Peter Overgaard, der er stolt over, at hans mor nu får sin egen øl.

Niels og Edith Overgaard grundlagde Jesperhus i 1966. Nu opkalder Thisted Bryghus en øl efter Edith Overgaard. Foto: Foto: Privat

Brygmesteren på Thisted Bryghus, Antoni Aagaard Madsen, er ansvarlig for den nye øl, der selvfølgelig har fået navnet Edith. Og han er gået efter en helt bestemt smag.

- Når du drikker den her øl, skal du tænke blomster og roser, siger han, men understreger dog også, at det er vigtigt, at den ikke bliver for parfumeret i smagen.

- Umiddelbart vil jeg sige, at øllen mest er til kvinder, men det behøver den faktisk ikke at være, siger han.

Den nye blomsterøl bliver brygget i 10.000 eksemplarer. Den kommer i handlen den 3. juli og kan kun købes i Jesperhus.

Kort om Jesperhus Feriepark

* Jesperhus Blomsterpark blev grundlagt i 1966 af Edith og Niels Overgaard. Parken var dengang tre hektar stor.
* Udvidede med feriecenter og campingplads med vandland i 1976.
* Udvidede med hal med fritgående dyr og fugle i 1988.
* Udvidede med udendørs vandland i 1993.
* Feriecenteret har i dag 650 campingenheder, 40 campinghytter, 103 hytter med eget toilet og bad, 10 feriehuse med bad og toilet.
* Det er tre af Edith og Niels Overgaards sønner, der i dag står i spidsen for ferieparken: Jesper Overgaard, Peter Overgaard og Karsten Overgaard.

Kilde: Jesperhus

Brygmester Antoni Aagaard Madsen, Thisted Bryghus. Foto: Foto: Henrik Helms

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord