Ny ulveminister vil alliere sig med tyskerne

Jakob Ellemann vil fortsætte i forgængerens ulvespor. Et samarbejde med Tyskland ligger først for.

Jakob Ellemann-Jensen (V) er ny miljø- og fødevareminister efter Esben Lunde Larsen. Han deler i vid udstrækning sin forgængers ulvepolitik og vil søge hjælp i Tyskland.

- Vi har brug for at have nogle fælles europæiske regler på området og få lempet dem. Jeg ved, at man i Tyskland decideret har skrevet ind i sit regeringsgrundlag, at det er en vej, man vil forfølge. Det er selvfølgelig noget, jeg synes, vi fra dansk side skal forhøre os hos tyskerne om og finde nogle andre stærke allierede på det her område, siger den nytiltrådte minister og advarer samtidig mod selvtægt: 

- Vi skal selvfølgelig se på, hvordan vi i den hjemlige andedam kan gøre processen smidigere. Det er vigtigt for mig at sige, at den her godkendelse til at skyde en ulv skal altså ligge centralt. Det er ikke noget, som man blot kan træffe beslutning om, at nu synes man, at den her ulv skal skydes.

Nu vil ministeren i første omgang finde sig til rette i sit nye ministerium og danne sig et overblik over, hvad der er op og ned i sagen.

Trist at debatten er så polariseret

Han er dog godt klar over, at ulvedebatten er meget aktuel. Derfor ærgrer han sig over, at debattørerne er så langt fra hinanden. 

- Jeg synes, vi har en lidt trist tendens til at gøre debatten meget polariseret, når det kommer til ulve. Der er lidt en latterliggørelse af dem, der er bekymrede, og det synes jeg ikke, der er nogen grund til. Jeg forstår godt, at folk bekymrer sig og er ængstelige. Ulve har trods alt ikke været i Danmark i et par hundrede år, forklarer Jakob Ellemann-Jensen.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland