UPS! Omfartsvej blev 40 millioner dyrere end beregnet

Den nye omfartsvej i Aars blev indviet sidste år - nu er regningen endelig gjort op. Og det har vist sig at være en dyr fornøjelse at udvide vejnettet.

Det sker ofte, at store byggeprojekter bliver dyrere, end man først havde regnet med. 

Men en merpris på 40 millioner kroner hører alligevel til sjældenhederne.

Det er ikke desto mindre kendsgerningen for den nye omfartsvej ved Aars i Vesthimmerlands Kommune.

quote Man har ganske simpelt ikke sørget for at budgettere det her ordentligt fra starten af.

Uffe Bro, formand, teknisk udvalg, Vesthimmerlands Kommune (Socialdemokratiet) 

- Det er helt tosset. Man har ganske simpelt ikke sørget for at budgettere det her ordentligt fra starten af. Man har budgetteret, hvad det koster at lave selve vejen. Men alle følgeomkostningerne har man ikke taget højde for, siger socialdemokraten Uffe Bro, der er formand for kommunens tekniske udvalg.

Han stemte imod, da Vesthimmerlands politikere besluttede at bygge vejen i 2012, men endte selv med at indvie den, da han senere blev formand for udvalget.

Arkæologiske undersøgelser for 10 millioner

Den sidste etape af omfartsvejen blev indviet sidste år, men den endelige pris er først blevet fastslået i år - efter en større oprydning i bilagene. Vejen skulle have kostet 90 millioner kroner, men endte med en pris på 130 millioner.

- Den første forklaring er nok, at man fra starten har været for optimistisk og måske ikke været særlig kompetent på det her område, siger Uffe Bro.

Han peger på en række andre forhold, der var med til at få prisen til at ryge i vejret. For eksempel satte man kun en million kroner af til arkæologiske undersøgelser - de løb i stedet op i 10 millioner kroner. En intern redegørelse peger også på skiftende medarbejdere på projektet og manglende økonomistyring.

Kommunens tekniske udvalg har netop indstillet den sidste efterbevilling på projektet - denne gang på 8,7 millioner kroner - til godkendelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland