Radio Limfjord udvider sendeområde efter rekordår

Det går så godt for Radio Limfjord, at stationen udvider sit sendeområde.

Trods et barskt år for alle kommercielle danske radiostationer har Radio Limfjord alligevel formået at klare sig godt.

Lokalradioen på Mors har netop præsenteret et overskud på 1,7 millioner kroner. Et resultat, der er det bedste i radiostationens 30 år lange historie.

- Det er simpelthen det bedste, der er sket hele året. Det var en festaften, og det er virkelig dejligt at kunne præsentere både rekordår og stigende lyttertal. Det kan næsten ikke blive meget bedre, siger chef for Radio Limfjord, Allan Josefsen.

Syv nye frekvenser

Modgangen for radiostationerne skyldes nye regler fra Slots- og Kulturstyrelsen, som trådte i kraft fra det nye år. Det betød, at alle sendetilladelser udløb ved udgangen af 2017.

Derfor har Radio Limfjord og alle andre radiostationer været nødt til at søge om tilladelsen på ny.

Ansøgningerne er blevet modtaget så godt, at syv nye frekvenser nu er blevet en del af Radio Limfjords lydmæssige territorie.

Radioen råder nu over sendere i Frøstrup, Hanstholm, Thisted, Bedsted, Flade (Nordmors), Nykøbing Mors, Redsted, Lemvig, Struer og Vemb.

- Vi har brugt mange kræfter på at få det til at lykkes. Det bunder i nogle års hårdt arbejde, siger Allan Josefsen.

- Flere radioer søgte vores frekvenser. Nogle af dem var så store, at der var en reel risiko for, at vi simpelthen ville miste vores frekvenser, men vi har haft nogle dygtige medarbejdere, som bare har knoklet på, lyder det.

Udvidelsen af sendeområdet betyder dog ikke nødvendigvis, at Radio Limfjord vil gå efter endnu mere.

- Jeg tror, vi skal tage det stille og roligt. Nu vil vi gerne blive gode i det sendeområde, hvor vi er dygtige til at lave radio i, for vi ved godt, der ligger et stort stykke arbejde foran os, forklarer radiochefen.

Stigende lyttertal

I løbet af det seneste år er lyttertallene på foreningens stationer, Radio Limfjord, Limfjord Mix og Limfjord Slager, steget.

I andet halvår af 2017 havde Radio Limfjord 56.000 ugentlige lyttere mod 39.000 i samme periode året før. På Limfjord Mix er de ugentlige lyttertal steget fra 16.000 til 28.000 i samme periode.  


Seneste nyt

fra Nordjylland