Simon brugte sine konfirmationspenge på gammel traktor

De fleste konfirmander bruger nok gavepengene på mobiltelefon, computer eller noget andet moderne, men ikke Simon Bangsgaard fra Thy. Han købte i stedet en traktor fra 1965.

Nogen drømmer om en svømmingpool i baghaven eller en Harley Davidson i garagen, men for 15-årige Simon Bangsgaard fra Hundborg i Thy er det et helt andet slags maskineri, der fylder i hans bevidsthed. Han blev konfirmeret sidste år, og nu har han brugt 12.000 kroner af sine konfirmationspenge på en John Deere-traktor fra 1965.

- Min far og min bedstefar har jo gjort det meget. De har mange traktorer, og så synes jeg, at det var meget spændende. Når jeg så får traktor-kørekort, så kan jeg jo komme med rundt på træf og andre steder for at vise den frem, fortæller Simon Bangsgaard.

Det er derfor heller ikke fra fremmede, at han har fået interessen. Faktisk er den gamle traktor købt af én, Simon kender særlig godt.

- I stedet for han går ud og køber en, som man skulle bruge en masse penge på, så var det bedre, han købte den her af mig. Så vidste vi, at den var i orden, og han fik den til en fornuftig pris, siger Jens Bangsgaard, der er landmand i Hundborg og far til Simon.

Mandag holdte familien veterantraktor-træf hjemme på gården i Hundborg. Det er femte gang, de gør det, og der kan man opleve traktorer i en prisklasse mellem 10- og 300.000 kroner.

- Hvis man passer på dem nu til dags, så bliver de kun mere og mere værd. Det er ved at være en hel pensionsopsparing, der sidder i traktoren, siger Jens Bangsgaard.

Selvom Simon fik opfyldt en af sine store drømme, da han overtog John Deere-traktoren fra sin far, så stopper drømmene ikke her.

- Jeg drømmer om at få flere traktorer og så overtage mine forældres gård, siger Simon Bangsgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland