Skolebusser fra Terndrup i politisk modvind i Midtjylland

Terndrup Busser bliver stærkt kritiseret for sine skolebussers tilstand, når de kører for Viborg Kommune - nu går viceborgmester Jens Rohde (R) ind i sagen.

De seneste dage er forældre i Viborg stået frem med kritik af standen af de skolebusser, som drives og køres af busselskabet Terndrup Taxi og Turistbusser i Nordjylland for Viborg Kommune.

Forældrene er bekymrede, og det har fået formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Viborg Kommune, Johannes Vesterby (V) til at sætte punktet på dagsordenen til næste udvalgsmøde. Men det er ikke nok for viceborgmester Jens Rohde (R).

- Det er ganske enkelt ikke godt nok. Sikkerheden for vores børn må der overhovedet ikke kunne sættes spørgsmålstegn ved, når de er under kommunalt ansvar. Det naturlige svar til de bekymrede forældre og børn havde derfor været: ”at de beskrevne forhold, kan vi på ingen måde leve med. Vi indkalder Terndrup Busser til møde og forlanger en nærmere beskrevet sikkerhedsgaranti fra selskabet. Ellers kan de ikke køre med kommunens børn. Slut. Færdig. Det står slet ikke til diskussion, skriver Jens Rohde i et læserbrev.

Onsdag fortalte TV MIDTVEST om en bakke uden for Bjerringbro, der er for stor en udfordring for skolebussen. En video viser, hvordan chaufføren bliver nødt til at bede skolebørnene om at stige ud på vejen, så bussen kan trække op over. Imens er børnene nødt til at løbe ved siden af.

Dette er ifølge forældre og skolebørn sket flere gange,

- Det burde ellers i forvejen have skærpet Teknisk Udvalgs opmærksomhed på beretningerne fra forældre og elever, at denne sommer har vist, at mange busselskaber har problemer med sikkerheden, når de transporterer passagerer. Terndrup Busser kan dårligt sige sig fri for den mistanke. Tværtimod. Det er naturligvis selskabets ansvar. Men i sidste ende ligger ansvaret kun ét sted: Hos os politikere i Viborg Kommune, som har ansvaret for det udbudsmateriale, der køres efter, skriver Jens Rohde. 

Han vil nu bede borgmester Torsten Nielsen (K) indkalde Terndrup Busser til møde og "stille selskabet stolen for døren."

- Enten garanterer de, at alle bussernes kan gå gennem enhver sikkerhedskontrol, eller også opsiger Viborg Kommune kontrakten med øjeblikkelig virkning, slutter han sit læserbrev.  


Seneste nyt

fra Nordjylland