Skuffelse i Thy: Skrinlægger unikt projekt

Planen om at lave en unik "landsby" i Oticon-bygningerne i Thisted bliver nu skrinlagt. Bygningerne er ved at blive solgt til anden side.

I snart to år har lokale i Thy forhandlet med virksomheden Oticon i Thisted, i håb om at overtage de gamle fabriksbygninger i Tilsted.

quote Det er utroligt ærgerligt. Det er utroligt mange man skuffer på den her måde.

Elisa de Lasson, projektansvarlig, Landsbyen

Men nu opgiver folkene bag projektet. Det er nemlig ikke lykkedes at lave en aftale med Oticon, der i følge de lokale er ved at sælge bygningen til anden side.

- Vi er meget skuffede. Der er mange andre end os, der har sat næsen op efter det her, fortæller projektansvarlig Elisa de Lasson.

Planen var at omdanne de gamle fabriksbygninger i Tilsted til en landsby med blandt andet lægehus, café, kiosk, frisør, sportshal, fitnessklub, mødelokaler, værksteder og en masse andet som indbyder til fællesskaber.

Planen var også, at der skulle være 8 ældreboliger og 24 plejeboliger samt et hospice. 

Nu er alle drømmende slukket og de indsamlede midler, knap en million kroner, formentlig vil blive tilbagebetalt.

- Det er utroligt ærgerligt. Det er utroligt mange man skuffer på den her måde, fortæller den projektansvarlige.

I en pressemeddelelse skriver bestyrelsen bag projektet "Landsbyen":

- Ord kan ikke beskrive, hvordan bestyrelsen for Landsbyen har det med det resultat, at vi står med et stort og ambitiøst projekt, som vi i samarbejde med mange engagerede og hårdtarbejdende mennesker er klar til at realisere. Vi var klar til det næste skridt – at gå i gang, men efterlades nu uden mulighed for at sikre de bygninger, som skulle være fundamentet.


Seneste nyt

fra Nordjylland